BIVŠI SARADNIK LIDERA SSP DAO ISKAZ U UKP: ĐILASOVA TROJKA IDE NA SASLUŠANJE! Bili zaduženi da dele pare iz CRNOG FONDA

Autor:

Vesti

13.08.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Živojin Panajotović više od sat vremena odgovarao na pitanja inspektora

BIVŠI SARADNIK LIDERA SSP DAO ISKAZ U UKP: ĐILASOVA TROJKA IDE NA SASLUŠANJE! Bili zaduženi da dele pare iz CRNOG FONDA

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Živojin Panajotović, bivši zaposleni u Stranci slobode i pravde (SSP), na čijem je čelu Dragan Đilas, danas je više od sat vremena davao izjavu u Upravi kriminalističke policije (UKP), gde je do tančina objasnio kako se novac na crno unosio u stranku i delio zaposlenima u kovertama, saznaje Srpski telegraf.

Panajotović je nadležnima otkrio imena trojice visokih funkcionera SSP koji su svakog meseca donosili u stranku u kesi 30.000 evra i raspoređivali dalje u koverte i oni će u narednim danima biti pozvani na razgovor!

VELIKI INTERVJU

Povod za poziv bio je intervju koji je Panajotović dao našem listu pre nekoliko meseci, a gde je otkrio finansijske malverzacije u SSP, kao i perfidnu šemu kruženja novca između Đilasovih firmi i stranke.

- Panajotović je dao iskaz o tome kako se trošio novac u SSP. Govorio je o 30.000 evra, koliko je svakog meseca ulazilo u stranku u kešu, u kesi, ko je delio taj novac i kome. Naveo je imena trojice najbližih Đilasovih saradnika koji su novac donosili u kesi i koji su ga i delili. Jedno vreme, novac su donosila dvojica ključnih igrača ove stranke, a posle je taj posao preuzeo treći rukovodilac. Sva trojica su poznata široj javnosti. Oni će uskoro biti pozvani na razgovor - kaže dobro obavešteni izvor našeg lista.

Pored toga, Panajotović, koji je u SSP nezvanično obavljao funkciju menadžera i Đilasovog asistenta, dao je policiji imena i svih ljudi koji su novac dobijali u koverti.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

- Taksativno su nabrojane i osobe koje su dobijale isplatu u koverti, njih 20. Na spisku su i osobe koje više nisu u stranci. Neki od tih sa spiska, koji su uzimali novac u kovertama, danas su narodni poslanici - dodaje naš izvor.

ŠTA JE OTKRIO

Panajotović je inspektorima pokazao i skrinšotove poruka kolega iz stranke, a sve u vezi s isplatom na crno. U razgovoru za Srpski telegraf, ovaj nekadašnji zaposleni SSP, samo je kratko potvrdio da je bio na razgovoru, ali da ne može da otkriva detalje.

- Bio sam na razgovoru i dao izjavu, to je sve što mogu da kažem. Ne mogu da dajem nikakve informacije dok traje postupak - poručio je.

Podsetimo, Panajotović je otkrio u intervjuu za naš list da je kod Đilasa radio četri godine (od 2019. do avgusta 2023) i to na crno.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

- Platu sam, kao i ostali, primao u evrima, u koverti. Novac je donošen u stranku, oko 30.000 evra mesečno, u plastičnoj kesi i potom se trpao u koverte. Finansije, između ostalog, bile su upravo u mojoj nadležnosti - kazao je tada, kao i da je većina zaposlenih, kao i on, radila na crno.

Šema kako je novac cirkulisao između Đilasovih firmi i stranke

Panajotović je u intervjuu otkrio i šemu po kojoj se novac zadržava kod lidera SSP i kako novac iz budžeta, namenjen radu partija, završava u firmama iza kojih stoji Đilas.

- Znači, njegov "Multikom" uplaćuje donaciju stranci, pa ta stranka daje novac za neke usluge opet njegovoj firmi i tako novac ostaje. Za svake izbore svaka partija dobija novac od države, a onda se taj državni novac uplaćuje xy firmi, koja će da ti obavi nešto za izbore, a to, u stvari, obavljaju neke njegove firme koje se vode pod imenima drugih vlasnika - kazao je on, kao i da je otkrio dve firme koje su to radile, među kojima je rentakar agencija:

- Stranka koristi njihova vozila u kampanji, pa im se plaća iz stranke, na čelu firme je Aleksandar Bijelić, iza svega stoji Đilas.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (18)

Loading
Zorica

13.08.2024 21:32

Opozicija ojadila Srbiju

Ena

13.08.2024 21:33

I Đilas sa njima da ide

Maja

13.08.2024 21:33

Evo odgovora odakle im novac za finansiranje raznih aktivnosti

Uroš

13.08.2024 21:34

Nisam očekivao da su pošteni,očekujem nadležne institucije da preuzmu svoje