MITAR SPASIO ŠAMPIONA! Sergej i Aleksandar VELIKI doneli Al Hilalu finale Superkupa! (VIDEO)

Autor:

Sport

13.08.2024

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najpre je pogodio za produžetak, pa i u penal seriji.

MITAR SPASIO ŠAMPIONA! Sergej i Aleksandar VELIKI doneli Al Hilalu finale Superkupa! (VIDEO)

Foto: Twitter.com/AlHilal Saudi Club

Fudbaleri Al Hilala plasirali su se u finale Superkupa Saudijske Arabije, pošto su savladali osvajača nacionalnog kupa Al Ahlija posle boljeg izvođenja penala. U regularnom delu bilo je 1:1, da bi posle jedanaesteraca šampion Pro lige slavio 4:1 i sa ukupnih 5:2 podigao pehar.

Bio je šampion na rubu poraza do samog kraja utakmice, pošto je rival poveo golom nekadašnjeg napadača Liverpula Roberta Bobija Firmina, koji je u 66. minutu pogodio za vođstvo Al Ahlija od 0:1.

Činilo se tada da će srpski reprezentativci Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Mitrović, koji su bili najzaslužniji za ubedljivo osvojenu titulu u prošloj sezoni, ostati bez prvog trofeja u novoj, međutim, Smederevac nije mislio tako.

Igrao se poslednji 90. minut kada je najefikasniji strelac u istoriji srpske fudbalske selekcije, Mitrović, odlično iskoristio gužvu u kaznenom prostoru Al Ahlija, zahvatio loptu glavom i smestio je iza leđa golmana Mendija - 1:1.

Usledili su penali, u kojima su Sergej i Mitar pogodili, uz Rubena Neveša i Al Davsarija, dok je za Al Ahli bio precizan samo Firmino, a promašili su Veiga i Ibanjez.

Dakle, Al Hilal je nastavio tamo gde je stao prošle sezone, sa sjajnim rezultatima, a "Aleksandar veliki" sa rešetanjem protivničkih mreža.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading