NOVAK JE IZBAČEN IZ GIMNAZIJE ZBOG SUKOBA! Šokantna ispovest Dijane Đoković!

Autor:

Sport

13.08.2024

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo niste znali o Đokoviću!

NOVAK JE IZBAČEN IZ GIMNAZIJE ZBOG SUKOBA! Šokantna ispovest Dijane Đoković!

Foto: Starsport

Dijana, Novak i Jelena Đoković

Novak Đoković je od najranijeg detinjstva imao jasno postavljen cilj - da postane vrhunski teniser. Njegova odlučnost nije bila samo lični izazov, već je cela porodica Đokovića bila posvećena ostvarenju ovog sna, često žrtvujući mnogo toga kako bi podržali Novaka u ostvarivanju njegovih ciljeva.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novakov otac, Srđan Đoković, emotivno se priseća početaka Novakove karijere i ističe da je odluka da se posvete tenisu bila teška i rizična. On ističe važnost vere roditelja u talenat svoje dece, ali i upozorava na problem nerealnih očekivanja roditelja u svetu tenisa.

- Bila je teška i rizična odluka koju smo doneli supruga i ja, niko nije mogao da garantuje da će nam se sve vratiti. Verovali smo u njega, u njegove igračke i ljudske kvalitete, kao i svi roditelji. Najveći problem u svetu tenisa jeste nerealnost roditelja. Oni na taj način upropašćavaju decu, porodicu i u većini slučajeva to se završi strašno loše. Neće da čuju istinu koju im govore stručnjaci ovde i u svetu. Ja sam se dijametralno suprotno ponašao. Znao sam da je tenis skup sport, nepoznanica za nas, nisam stručnjak da procenim njegov kvalitet. Kad je imao osam godina, Jelena Genčić, koja mu je mnogo dala u životu, rekla je da je uz Moniku Seleš on najveći talenat kojeg je ikad videla. To je bilo ohrabrujuće za nas, ali nije odagnalo sumnje. Kako su godine prolazile, nismo čuli drugačije mišljenje ni od drugih stručnjaka - poručio je Srđan za Kurir.

Novak je pohađao Osnovnu školu "Bora Stanković" na Banjici, paralelno sa pohađanjem teniske akademije Nikole Pilića. Ovim izazovnim tempom, nije bilo moguće redovno pohađati srednju školu, iako je bio upisan u Sportsku gimnaziju. Ipak, Novakov talenat za tenis bio je očigledan već u ranom detinjstvu, te je veoma mlad ušao među profesionalne tenisere.

Ispisivanje iz Sportske gimnazije predstavljalo je jedan od izazova u Novakovom školovanju. Sukob o kojem je govorila njegova majka, Dijana Đoković, doveo je do toga da Novak mora da napusti školu, ali je to samo bio jedan od koraka na njegovom putu ka vrhunskom teniskom uspehu.

- Nisu imali razumevanja da on ne može da sedi u školskoj klupi. Morala sam na disciplinsku komisiju da idem, da obrazlažem gde je sve moj sin bio. Naravno da su me i oni ocrnili i na kraju je izbačen, odnosno ispisan iz te Sportske gimnazije. Rekla sam im da nikome ne kažu da su “s” od Sportske gimnazije. Trebalo je da mu daju podršku, da mu daju gradivo koje će on da savlada - navela je Dijana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading