VELIČANSTVEN USPEH! Srbija je u četvrtfinalu Evrobasketa!

Autor:

Sport

13.08.2024

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U osmini finala savladana je reprezentacija Finske.

VELIČANSTVEN USPEH! Srbija je u četvrtfinalu Evrobasketa!

Foto: fiba.com

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije (U16) plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Grčkoj trijumfom nad Finskom – 95:78.

Selekcija Srbije nastavlja da pruža odlične partije u Heraklionu. Posle maestralnog izdanja u grupnoj fazi takmičenja, izabranici selektora Vladimira Zlatanovića preskočile su prvu od četiri prepreke u nokaut fazi.

U borbi za polufinale “orlići” će igrati protiv boljeg iz duela u kojem se sastaju reprezentacije Izraela i Gruzije.

 

Najzaslužniji za ubedljiv trijumf nad Skandinavcima bili su Andrej Bjelić sa 30 poena i po tri skoka i asistencije, kao i Vuk Danilović sa 20 poena. Dvocifren je bio još Jovan Bikić sa pet poena manje.

Što se tiče poraženog tima, najbolji u redovima Finske bili su Amani Haruna i Rejno Sajvosalmi sa po 17 poena, Terel Tompkis dodao je 15, a dvocifreni košgeterski učinak imali su još Benjamin Pasila (11) i Lase Selman (10).

Srbija je loše otvorila meč, pošto je Finska u prvoj četvrtini imala dva puta osetnije vođstvo (6:11) i maksimalnih "plus šest" (10:16). Probudili su se tada "orlići" i serijom 8:0 već do kraja uvodne deonice vratili prednost na svoju stranu (18:16).

Nisu odustajali Skandinavci, iako je Zlatanovićeva četa išla i na sedam poena viška (23:16), uspeli su da preuzmu ponovo vođstvo (32:35), da bi od tada usledila dominacija srpske selekcije.

Sve je bilo rešeno u trećoj četvrtini koju je naša selekcija dobila 12 razlike (31:19), dok je ogromna prednost "orlića" išla i na maksimalnih +22 u poslednjem kvartalu (85:63), posle čega je bilo jasno da nam se smeši plasman među osam najboljih na Starom kontinentu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading