KO ĆE KOME AKO NEĆE SVOJ SVOME?! Bosanac opravdao EPITET NACIJE - PRODANA DUŠO, ceo svet te ISMEVA!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo se vi pravite "ludi"!

KO ĆE KOME AKO NEĆE SVOJ SVOME?! Bosanac opravdao EPITET NACIJE - PRODANA DUŠO, ceo svet te ISMEVA!

Foto: Profimedia

Srpski košarkaši su u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu pružili fantastičnu partiju, ali nisu uspeli da izbore plasman u finale, izgubivši od Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 95:91. Iako su tokom većeg dela utakmice bili u vođstvu, "orlovi" su na kraju morali da se pomire s porazom i pripreme za borbu za bronzanu medalju.

Bivši španski trener i sadašnji stručni konsultant Huan Piti Urtado izrazio je nezadovoljstvo suđenjem na nedavnom meču između reprezentacija Srbije i Sjedinjenih Američkih Država. Urtado je istakao da je suđenje bilo nepošteno i da je favorizovalo američki tim, što je rezultiralo njihovom pobedom rezultatom 95:91 i plasmanom u finale Olimpijskih igara.

Urtado je posebno kritikovao sudijsku trojku koju su činili Ademir Zurapović iz Bosne i Hercegovine, Martins Kozlovskis iz Letonije i Hulio Anaja iz Paname. On je istakao da je njihovo suđenje bilo obeleženo nepoštovanjem prema selekciji Srbije, te da su kardinalne greške koje su napravili skupo koštale srpski tim.

 

 

- Po mom mišljenju, uz svo poštovanje, ne možeš da igraš utakmicu sa najboljim igračima na svetu, a da ne sude najbolje moguće sudije. To je važna tema, bez omalovažavanja ijednog tima - jasno je poručio Urtado.

 

 

Urtadove kritike su pokrenule debatu o ulozi sudija u sportskim takmičenjima, posebno kada su u pitanju mečevi visokog rizika poput polufinala Olimpijskih igara. S obzirom na značaj ovakvih takmičenja, mnogi se slažu sa Urtadom u pogledu potrebe za najboljim mogućim suđenjem, kako bi se osigurala fer i sportska borba na terenu.

Podsetimo, Srbija je vodila gotovo celu utakmicu, ali su Amerikanci u poslednjih deset minuta preokrenuli rezultat i obezbedili mesto u finalu, gde će se sastati sa reprezentacijom Francuske. Srbija će, sa druge strane, imati priliku da se bori za bronzanu medalju protiv Nemačke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading