VEROVALI, ILI NE: Nemanja Majdov se našao na udaru Svetske džudo federacija nakon učešća na OI! Srpski džudista im brutalno odgovorio!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

09.08.2024

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je moguće?

VEROVALI, ILI NE: Nemanja Majdov se našao na udaru Svetske džudo federacija nakon učešća na OI! Srpski džudista im brutalno odgovorio!

Foto: OKS

Reprezentativac Srbije u džudou, Nemanja Majdov, nedavno je postao predmet pažnje Svetske džudo federacije (IJF) zbog svog gesta tokom Olimpijskih igara u Parizu.

U pismu koje je primio od IJF-a, upozoren je da će biti sankcionisan zbog prekršaja etičkog koda, nakon što se prekrstio pre ulaska na borilište protiv grčkog takmičara Teodoresa Celidisa.

Nakon što je primio pismo od IJF-a, Nemanja Majdov je imao spreman komentar:

- Ništa nije slučajno. Pitanje je koliko će nam dati. Slava Bogu - istakao je Majdov, a zatim uputio još jdan brutalan odgovor:

- Ne bojte se onih koji ubijaju telo, ali dušu ne mogu pogubiti. Gospod Isus Hrist. 

 

 

Očigledno je da Majdov stoji iza svojih verskih uverenja i hrabro iznosi svoj stav.

Iz IJF-a su pozvali Nemanju Majdova da pažljivo pročita pismo koje su mu poslali, naglašavajući da je ovo već drugo upozorenje koje je dobio od njih. Takođe, najavili su pokretanje disciplinskog postupka ukoliko se nastavi sa kršenjem pravilnika.

Nemanja Majdov se našao u centru pažnje zbog svojih verskih gestova tokom Olimpijskih igara, a njegova hrabrost da stane iza svojih uverenja zasigurno će izazvati različite reakcije širom sveta. Ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati i da li će disciplinski postupak biti pokrenut protiv njega.

Gospodi iz Svetske džudo federacije se može i postaviti pitanje kako im nije zasmetao satanizam prikazan tokom otvaranja XXXIII Letnjih Olimpijskih igara u Parizu, ali im je gest srpskog sportiste mnogo zasmetao.

Sva dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading