NADAL JE ČESTITAO NOVAKU! Ovo je bila Đokovićev ODGOVOR Rafi!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser u istoriji osvojio zlato na Olimpijskim igrama.

NADAL JE ČESTITAO NOVAKU! Ovo je bila Đokovićev ODGOVOR Rafi!

Foto: Tanjug/AP

Pobedom nad Karlosom Alkarazom iz Španije Novak Đoković je ispunio najveći san i osvojio zlatnu medalju na najvećem planetarnom sportskom događaju.

Tokom jučerašnjeg dana srpskom asu čestitao je i najveći rival svih vremena Rafael Nadal, ali se, pre svega, obratio svom poraženom zemljaku:

- Karlos, iako znam da je danas težak dan, ceni medalju koja je veoma važna za celu zemlju; S vremenom ćeš videti da je i za tebe. Hvala za ovu neverovatnu nedelju i za medalju koju si doneo španskom sportu - oglasio se Rafa.

Potom je "kralj šljake" uputio čestitke i Noletu:

- Novače, čestitke na kompletiranju "zlatnog slema" i što si uspeo da ostvariš ono što si želeo. Svaka čast - napisao je Rafa na Instagramu uz foto-podsetnik da je i on osvojio sve grend slemove i olimpijsko zlato, a da su to uradili još i Serena Vilijams, Andre Agasi i Štefi Graf.

Republika

Foto: Instagram/printscreen

 

Tokom brojnih pitanja na koje je odgovara Đoković tokom konferencije, jedno je glasilo: "Nadal je rekao da je u ovom sportu najteže osvojiti zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Da li se slažeš s njim i da li si video da ti je čestitao javno?"

- Ne, nisam video tu poruku jer sam poslednji sat s vama, novinarima, i vašim kolegama (smeh). Nisam ni pogledao telefon. Ali zahvaljujem mu što mi je čestitao. Mnogo mi to znači jer dolazi od velikog šampiona, legende našeg sporta. A i mog najvećeg rivala, naravno - rekao je Đoković.

Zatim se osvrnuo i na Rafinu konstataciju o teškoći osvajanja olimpijskog zlata:

- Kada uzmete u obzir moje tenisko "putovanje", moju putanju koju sam vam nedavno opisao... ja bih se, verovatno, složio (s tom tvrdnjom). Bar što se mene tiče, ovo jeste bila najveća prepreka koju je trebalo savladati i osvojiti zlato. Ne znam... Teško je reći da je sam olimpijski turnir jači od grend slem nadmetanja. Mislim, dešavaju se Olimpijske igre, na kojima ne igraju svi (favoriti za najviši plasman). Evo, i ove godine se povukao Siner, i tome slično. Ali činjenica da se ovaj turnir održava na svake četiri godine, da je tako retko, a onda i onaj veliki pritisak jer predstavljate svoju zemlju, očekivanja koje svi ti ljudi imaju od tebe, bez obzira na sve ono što si dotad ostvario u individualnoj karijeri... Olimpijada je, prosto, drugačija. Morate da donesete medalju. Da, zato je superteško ovo osvojiti - istakao je Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading