NEMA KRAJA CRNIM VESTIMA ZA NOLETA! Samo još OVO treba Đokoviću da se DOGODI!

Autor:

Sport

21.07.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser nije računao na takav rasplet.

NEMA KRAJA CRNIM VESTIMA ZA NOLETA! Samo još OVO treba Đokoviću da se DOGODI!

Foto: www.profimedia.rs

Španski teniser Rafael Nadal je stigao do velikog finala ATP turnira u Baštadu gde će se boriti za titulu protiv Portugalca Nuna Borhesa.

Biće ovo prvi put da se "kralj šljake" bori za trofej u ovoj sezoni, još od osvajanja Rolan Garosa 2022. godine. Rafa željno iščekuje priliku da ponovo podigne pehar, a ovaj turnir mu pruža šansu da to ostvari.

Ukoliko uspe da ostvari trijumf, ovo će biti prvi šampionski pehar za osvajača 22 Gren slem titule, pošto je poslednju podigao na omiljenoj podlozi u prestonici Francuske. To bi bio veliki momenat za Španca, ali i za sve njegove verne navijače koji su sa nestrpljenjem čekali da vide svog omiljenog tenisera na najvišem stepeniku pobedničkog postolja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Interesantno je istaći da bi osvajanjem ovog turnira, Nadal mogao da stigne do trofeja pre Novaka Đokovića u tekućoj godini, pošto najuspešniji u istoriji "belog sporta" ove sezone još uvek nije uspeo da podigne pehar.

Sa samo jednim odigranim finalom, na Vimbldonu protiv Karlosa Alkaraza koje je izgubio rezultatom 0:2, Đokovićeva takmičenja su do sada bila izuzetno neuspešna kada se gledaju osvojeni turniri i pehari.

Priliku da prekine crno niz, Nole će imati upravo na terenima Rolan Garosa, ali na Olimpijskim igrama koje se ovog leta održavaju u Parizu i počinju za nekoliko dana.

Ukoliko uspe u tome, Đoković će osvojiti jedini trofej koji mu nedostaje u bogatoj kolekciji od početka profesionalne karijere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading