JEDAN NIKOLA JE DOBRO, DRUGI NIJE TRENIRAO! Pešić napravio poslednji presek pred Australiju

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Bolji smo sada nego na startu turnira."

JEDAN NIKOLA JE DOBRO, DRUGI NIJE TRENIRAO! Pešić napravio poslednji presek pred Australiju

Foto: Starsport

Košarkaši Srbije se spremaju za četvrtfinalni duel s Australijom na Olimpijskim igrama. Posle pobeda nad Portorikom i Južnim Sudanom u grupi "orlove" čekaju nimalo naivni "kenguri", koji su ih na pripremnom turniru u Abu Dabiju savladali. Tada je Srbija bila oslabljena neigranjem nekoliko bitnih igrača, od kojih je jedan bio Nikola Jović, koji ponovo ima probleme, otkrio je Svetislav Pešić, kao i stanje Nikole Jokića, koji je završio poslednji trening u zavoju.

Zavoji? Nikola i Vasa ih uvek nose. Svi su zdravi. Samo je Jović danas ostao u hotelu jer se ne oseća dobro, ali biće spreman za sutra - pojasnio je Kari.

Osvrnuo se selektor Srbije i na narednog protivnika, kog dobro poznaje.

 

Dobili smo najtežeg protivnika. Mnogo su ozbiljna ekipa, dobro je poznajemo. Iskusni igrači i trener, koji imaju kontinuitet dugo godina. Imaju NBA igrače koji su bitni u svojim timovima. Poštujemo ih, to je ekipa koja zna šta hoće. Nema trikova kod njih, igraju jasnu košarku - rekao je Pešić i dodao:

- Australija mnogo trči. U današnjoj košarci najvažnija stvar je dobro braniti tranziciju. To je pola posla. Australija je baš u tom segmentu jaka. Kada smo igrali u Abu Dabiju, oni su postigli 80 poena, od toga 40 iz kontre. Bolji smo sada nego na startu turnira i trudićemo se da nametnemo svoj ritam. Moramo biti gladni. Lepo je dati koš, ali je još lepše zaustaviti rivala u igri jedan na jedan. Mislim da su momci razumeli šta se od njih traži. Mnogo smo na tome radili.

Republika

Foto: Republika.rs

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading