BIVŠI IGRAČ ZVEZDE HOĆE DA POMRSI RAČUNE SRBIJI! Centar Australije igra protiv "orlova", šije po NBA, a i dalje GLEDA VEČITE DERBIJE!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Bez ikakve sumnje, kandidati ste za medalju" - otkriva nam Rit.

BIVŠI IGRAČ ZVEZDE HOĆE DA POMRSI RAČUNE SRBIJI! Centar Australije igra protiv "orlova", šije po NBA, a i dalje GLEDA VEČITE DERBIJE!

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaši Srbije se spremaju za četvrtfinalni duel sa Australijom na Olimpijskim igrama. Posle pobeda nad Portorikom i Južnim Sudanom u grupi, "orlove" čekaju nimalo naivni "kenguri" koji su ih na pripremnom turniru u Abu Dabiju savladali. Treba ozbiljno pristupiti sledećem rivalu kome je jedan od glavnih igrača bivši košarkaš Crvene zvezde - Duop Rit. Centar Australije je govorio za "Republiku" pred okršaj.

- Biće dobra utakmica, fizički zahtevna. Jedva čekamo da počne. Nedavno smo igrali u Abu Dabiju. To je bila egzibiciona utakmica, ne toliko važna, za razliku od ove sutrašnje, koja je izuzetno bitna za oba tima. Moramo jako dobro da se pripremimo, da.


O bivšim saigračima iz Zvezde Dobriću i Guduriću.
Republika

Foto: Starsport

Rit u dresu Zvezde

- Da, da, biće sjajno da ih vidim. Ostali smo u sjajnim odnosima, jedva čekam da se opet sretnemo. Proveo sam tri godine u Srbiji, bile su sjajne za moju karijeru i za moj napredak. Uživao sam u svakoj sezoni i stekao sam mnogo prijatelja. Zaista volim Srbiju. Posle mog boravka u Zvezdi vratio sam se u Australiju, pa sam bio u Kini, potom u Libanu. Sada sam u Portlandu.
Trenutno igra za Portland u NBA ligi i vodio je već duele sa Jokićem, ali, rešenja i dalje za njega nema.


- Jokić je MVP NBA lige. Znate šta to znači. Sjajan igrač, ma fenomenalan. Ceo svet zna koliko je dobar. Kako ga zaustaviti? Pa, njega ne možete da zaustavite. Kada igrate protiv igrača njegovog nivoa, morate da pokušate da mu otežate posao i da se timski angažujete kako biste ga zaustavili. Srbija je neverovatan tim, odlično izbalansiran. Sa razlogom su ovde, stvarno ste dobri. Bez ikakve sumnje, kandidati ste za medalju.
Republika

Foto: Republika.rs

 

Prošlo je već mnogo vremena od kako je otišao iz Zvezde, ali - i dalje gleda utakmice.
- Definitivno. Često gledam srpski derbi Zvezda - Partizan. Mislim da svi čitav svet gleda te utakmice. Kada vidite to okruženje i atmosferu u kojem se igraju utakmice, taj stil košarke, mislim da to svi vole i svi znaju za srpski derbi - zaokružio je Rit za "Republiku".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading