ĐOKOVIĆ ĆE BITI DEBELO NAGRAĐEN ZA ZLATO! Vlada saopštila - evo KOLIKO NOVCA ide Novaku, ali i Troickom!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno zasluženo!

ĐOKOVIĆ ĆE BITI DEBELO NAGRAĐEN ZA ZLATO! Vlada saopštila - evo KOLIKO NOVCA ide Novaku, ali i Troickom!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Novak Đoković je juče kompletirao tenis zlatom na Olimpijskim igrama, a dan kasnije ne smiruje se euforija, koje će verovatno biti još dugo. Najbolji igrač u istoriji "belog sporta" je posle neverovatnog finala bio bolji od Alkaraza, pa je usledila emotivna proslava na tribinama, ali i u Olimpijskom selu među "svojima".

Novak je neko ko je verovatno najbolji ambasador Srbije u svetu sporta i ono što on čini za našu zemlju redovno prevazilazi granice, pa je zato i Vlada Srbije donela odluku da ga za osvajanje najsjajnijeg odličja u Parizu adekvatno nagradi.

- Vlada Republike Srbije donela je, na današnjoj sednici, Rešenje o dodeli novčane nagrade za sportske rezultate osvojenu zlatnu medalju u olimpijskoj sportskoj disciplini - tenis na Olimpijskim igrama u Parizu sportisti Novaku Đokoviću, u visini od 200.000 evra u dinarskoj protivvrednosti - navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak i Troicki

Osim najboljeg tenisera ikada, nagradu u istom iznosu dobiće i njegov trener, Viktor Troicki.

Podsetimo, srpski teniser Novak Đoković osvojio je u nedelju zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je u finalu pobedio drugog igrača sveta Španca Karlosa Alkarasa posle dva seta, 7:6, 7:6.

Đoković je tako osvojio drugu zlatnu medalju za Srbiju na Igrama u Parizu, posle strelaca Zorane Arunović i Damira Mikeca, koji su trijumfovali u mešovitoj konkurenciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading