OI 2024, 10. DAN: Dok Srbija slavi Novakovo zlato - gledaćemo najveći vaterpolo derbi, na borilišta izlaze rvači!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

05.08.2024

06:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledi znatno skromniji dan kada su u pitanju srpski sportisti.

OI 2024, 10. DAN: Dok Srbija slavi Novakovo zlato - gledaćemo najveći vaterpolo derbi, na borilišta izlaze rvači!

Foto: VSS

Srbija i dalje slavi.

Novak Đoković, najbolji teniser u istoriji belog sporta savladao je u finalu Olimpijskih igara u Parizu Karlosa Alkaraza rezultatom 2:0 (7:6, 7:6) čime ne samo da se okitio zlatnom medaljom, čime ne samo da je stigao do jedinog trofeja kojeg nije imao u svojoj prebogatoj riznici, već je zaokružio i "karijerni slem" što je pre njega pošlo za rukom samo Andreu Agasiju, Štegi Graf, Sereni Vilijams i Rafaelu Nadalu.

Foto: Instagram.com/djokernole/printscreen

Osvajači "karijernog slema" u tenisu

 

Dan za nama svakako je obeležio i neuspeh srpskih basketaša koji su nakon poraza od Litvanije (18:20), sinoć u četvrtfinalu doživeli potpuni fijasko porazom u četvrtfinalu od selekcije Francuske (19:22) čime je najbolja ekia na planeti ostala bez već viđene olimpijske medalje.

Deseti takmičarski dan na OI 2024 na borilišta će izvesti samo srpske vaterpoliste i rvače.

Vaterpolo reprezentacija Srbije je uspela trijumfom nad domaćom selekcijom Francuske (15:8) da obezbedi plasman u četvrtfinale, a današnjim derbijem protiv Mađarske i eventualnim trijumfom mogla bi da stigne do treće pozicije u grupi.

Na osnovu dosadašnjih rezultata, a shodno ostvarenjima u grupi A, Srbija će za protivnika u najvažnijem meču na turniru imati Italiju, Hrvatsku, ili Grčku, a sve će bti poznato tek nakon mečeva u kojima se sastaju Italija i Grčka, kao i Hrvatska i SAD.

Foto: VSS

Mogu li vaterpolisti da savladaju najvećeg rivala?

 

Na borilišta danas izlaze i rvači, a Srbiju će u ovom sportu predstavljati Aleksandar Komarov, Viktor Nemeš,Georgij Tibilov i Mihail Kadžaja. Prvi na borilište izlazi Georgij Tibilov u kategoriji do 60 kilograma.

- OI 2024, 10. dan:

Vaterpolo, muškarci: Srbija - Mađarska; 12 časova

Rvanje, muškarci: Georgij Tibilov, Aleksandar Komarov, Viktor Nemeš i Mihail Kadžaja; 15 časova

Srbija danas sa nestrpljnjem očekuje ime protivnika naših vaterpolista u četvrtfinalu turnira, a velike nade srpski ljubitelji sporta imaju u rvače od kojih se mogu očekivati i odličja.

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading