NEZAPAMĆENI SKANDAL U REŽIJI RENOMIRANE MEDIJSKE KUĆE: Udarili na Novaka i Srbiju - sada pokušavaju da se operu! (FOTO)

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

05.08.2024

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li bi sličan propust mogao da se dogodi da su uloge bile drugačije?

NEZAPAMĆENI SKANDAL U REŽIJI RENOMIRANE MEDIJSKE KUĆE: Udarili na Novaka i Srbiju - sada pokušavaju da se operu! (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković je i olimpijski pobednik. Četvrtog dana avgusta 2024. najbolji teniser u istoriji belog sporta stigao je do jedinog trofeja koji mu je nedostajao u njegovoj prebogatoj riznici.

U velikom olimpijskom finalu Đoković je savladao Španca Karlosa Alkaraza rezultatom 2:0 (7:6, 7:6), čime je na njegovim grudima zasjalo najsjajnije odličje i krug je zatvoren, Novak je stigao do karijernog slema. Svakako podatak da je najbolji teniser u istoriji ovog sporta do zlatne medalje stigao bez izgubljenog seta u šest mečeva samo govori o dominaciji Srbina na pariskoj šljaci.

Čestitke Novaku stižu sa svih strana, a jedna je stigla i od renomirane medijske kuće "Eurosport".

Na društvenim mrežama je "Eurosport" informisao javnost o trijumfu najboljeg tenisera u istoriji belog sporta uz tekst:

- Neviđene scene nakon trijumfa Novaka Đokovića u muškom singlu Olimpijskih igara. Pogledajte koliko mu pobeda znači i ostvarenje karijernog slema.

Uz sam tekst postavljen je emotikon zlatne medalje, kao i zastava. Ništa ne bi bilo čudno da je upravo navedena zastava bila srpska, a ne zastava Republike Hrvatske.

Foto: Eurosport/printscreen

Sebe će i dalje nazivati "renomiranom kućom"?

 

Navedeni propust je izazvao erupciju nezadovoljstva u Srbiji, ali i širom sveta, kod svih Novakovih navijača, a sam "Eurosport" je tim povodom izdao saopštenje u kojem je pokušao sam sebe da opravda:

- Duboko žalimo zbog greške koja je napravljena prilikom izbora emotikona zastave za objavu na društvenoj mreži i iskreno se izvinjavamo. Još jednom čestitamo Novaku na zaista istorijskom trenutku za njega i njegovu zemlju.

Ukoliko osoba koja je postavljala navedeni post na društvene mreže dosad nije imala priliku da se upozna sa srpskom zastavom, mogla je to da učini barem zahvaljujući Novaku Đokoviću, koji uvek i svuda jasno ističe simbole ove države.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading