"NEĆU DA TROŠIM REČI, JA SAM DOMINIRAO!" Đoković se oglasio pred FINALE - "On je BLAGI favorit!"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki pritisak, velika očekivanja.

"NEĆU DA TROŠIM REČI, JA SAM DOMINIRAO!" Đoković se oglasio pred FINALE - "On je BLAGI favorit!"

Foto: Tanjug/AP

Nakon uspešnog oporavka od povrede, Novak Đoković se plasirao u finale Olimpijskih igara pobedom nad Lorencom Musetijem - rezultatom 2:0 (6:4, 6:2), čime je Srbiji obezbedio drugu medalju u Parizu. On se sada sprema za finale Olimpijskih igara u Parizu gde će se susresti sa španskim teniserom Karlosom Alkarasom.

Đoković ističe da je srećan što je uspeo da prebrodi povredu i da se plasira u finale.

- Posle razgovora sa vama sam radio testove, radio sam terapiju do duboko u noć, bio je dobar osećaj, bilo je mnogo terapija, sa fizioterapeutom Miljanom. Nije ozbiljnija povreda. Nije bilo nikakvih smetnji, kretnji, drago mi je što sam prebrodio veliku prepreku u mojoj OI karijeri. Tri od četiri puta sam gubio, sada mi je srce puno, ovo je velika stvar, ali želim zlato u nedelju - počeo je Novak.

Republika

Foto: Starsport

Kakvo olakšanje za Novaka

Iako je Alkaras u nedelju blagi favorit zbog nedavnih rezultata i omiljene podloge, ističe da je spreman da se suoči sa ovim izazovom i ulazi u meč sa velikom željom i posvećenošću.

- I Alkaras i ja smo u finalu bez izgubljenog seta, on je blagi favorit u nedelju zbog rezutlata skorašnjih, to je njegova omiljena podloga. Igra na svim podlogama odlično, kompletan je igrač. Krasilo je to i moju karijeru, sposobnost da se prilagodim. Igrali smo prošle godine ovde, pobedio sam, ali dosta se toga promenilo. Dominirao je u finalu Vimbldona, ali mislim da sam drugačiji igrač nego pre tri nedelje. Bolje se krećem, mislim da nema jasnog favorita, ali da je on bolji - dodao je srpski as.

Đoković još ističe da ne želi da se bavi reprizama i da svaki meč donosi novu priču.

- Pa ne vredi da se bavim reprizama, svaki meč novi je priča za sebe. Ulazim u meč sa najvećom željom, posvešćenošću, biće najveći izazov. Ne treba trošiti reči, 21 godinu ima i šta je sve uradio, znam šta mi je činiti, dobro se osećam i ako izađem vrhunskom igrom. Sam sebi nabijam ogroman pritisak da mnogo godina moram da uđem u finale. Imam veću medalju od bronze, prolazilo mi je kroz glavu i pre i tokom meča, tenzija je ogromna. Hvala svima na podršci, bilo je dosta naših ljudi - rekao je Nole.

Foto: Profimedia

Biće ovo uzbudljiv meč - Đoković i njegov protivnik Alkaraz

Iako je bilo reči da je finale od 14.00 časova, Nole kaže da možda tako neće biti, a da uslovi ne favorizuju niti jednog, niti drugog.

- Još nisu odlučili, tako da ćemo videti šta će biti. Ne mislim da je prednost značajna ni za mene, ni za njega - izjavio je Novak

On takođe dodajte da mu je bitna podrška svoje porodice tokom turnira, posebno naglašavajući prisustvo svoje dece, Tare i Stefana. Pritisak finala je ogroman, ali Novak se zahvaljuje svima na podršci i ističe da je srećan što je uspeo da se plasira u finale.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Tara i Stefan Đoković - pomno prate tatu

- Da, da, prisustvuju prvom finalu, možda i jedinom, ne znam do kada ću igrati, veliko zadovoljstvo je imati ih tu, sin koji prati tenis više od Tare, ali Tara prati na drugačiji način, ona gleda, pa malo crta. Njihova podrška mnogo znači, pogotovo tokom turnira sam imao porodičnu atmosferu. Pritisak je veliki, očekivanja su za mene i od mene uvek najveća. Zahvalan sam što sam u finalu - rekao je Đoković.

A onda je sve nasmejao odgovorom gde su Tara i Stefan bili danas.

- Drugari su im neki došli, juče su došli, koji žive u Parizu, igraju soni, igraju se po parkovima - dovršio je Novak kroz smeh.

 

Novak Đoković je spreman da se suoči sa izazovom u finalu i nada se da će izaći na teren sa vrhunskom igrom. Svi fanovi tenisa sa nestrpljenjem iščekuju ovaj spektakl na Olimpijskim igrama u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading