BRAVO! Džudisti Srbije idu ka medalji na OI!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan početak dana.

BRAVO! Džudisti Srbije idu ka medalji na OI!

Foto: OKS/X

Džudisti Srbije su ostvarili sjajnu pobedu u osmini finala Olimpijskih igara, pobedivši ekipu Holandije rezultatom 4:2. Naši reprezentativci su pokazali izuzetnu borbenost i odlučnost, te im sada predstoji još jedan izazov kako bi se domogli medalje na ovom prestižnom takmičenju.

Strahinja Bunčić, Nemanja Majdov, Milica Žabić i Aleksandar Kukolj su bili ključni akteri ovog trijumfa, odvodeći Srbiju ka velikoj pobedi, prvoj ikada ostvarenoj u ekipnoj konkurenciji džudoa na Olimpijskim igrama.

Na tatamiju je prva izašla Milica Nikolić, koja je hrabro ušla u duel sa Juli Burškens, ali je nažalost izgubila posle ipona. Ipak, nakon njenog nastupa, Srbija je uspela da izjednači zahvaljujući izvanrednom nastupu Strahinje Bunčića, čiji ipon je bio dovoljan za pobedu protiv Tornikea Tsjakadoa. Marica Perišić nije uspela da donese preokret i Džoan Van Lishut je stavila Holandiju u pol poziciju.

Poslednji poen Srbiji doneo je Aleksandar Kukolj, takođe u zlatnom produžetku u okršaju sa Majklom Korelom 

Foto: Starsport

Aleksandar Kukolj

Ova pobeda predstavlja veliki korak napred za džudo sport u Srbiji, donoseći novu nadu i inspiraciju mladim generacijama džudista. Sledi nam uzbuđujući nastavak takmičenja na Olimpijskim igrama, a sigurni smo da će srpski sportisti nastaviti da se bore hrabro i dostojanstveno, inspirišući sve nas svojim izuzetnim umećem i upornošću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading