NOLE PRED VRATIMA "ZLATNOG SLEMA" KARIJERE: Pobedom u finalu Olimpijskih igara, pridružuje se fantastičnoj četvorki

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To su teniseri i teniserke koji su osvojili sva četiri grend slema i osvojili i olimpijsko zlato.

NOLE PRED VRATIMA "ZLATNOG SLEMA" KARIJERE: Pobedom u finalu Olimpijskih igara, pridružuje se fantastičnoj četvorki

Foto: Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković, je u 37. godini posle odlične igre pobedio Lorenca Muzetija iz Italije sa 2:0 (6:4, 6:2). U nedelju ga očekuje jedan od najvećih mečeva u karijeri protiv Karlosa Alkaraza.

Španac mu je nedavno na Vimbldonu naneo ozbiljan udarac, drugi put uzastopno ga je pobedio u finalima na londonskoj travi, ali sada Novak ima šansu za revanš na šljaci, na Olimpijskim igrama u Parizu.

Đoković je plasmanom u finale obezbedio najbolji učinak na olimpijskim turnirima. Ima najmanje srebrnu medalju, ali svi znaju da ima ogromnu želju da na kraju karijere ispuni dugogodišnji san o osvajanju "zlatnog slema".

Republika

Foto: Profimedia

 

 

Đoković u nedelju može da se pridruži panteonu u kojem se nalaze samo još Štefi Graf, Andre Agasi, Rafael Nadal i Serena Vilijams. To su teniseri i teniserke koji su osvojili sva četiri grend slema i osvojili i olimpijsko zlato.

Što se tiče Novaka, on je svoj olimpijski proboj počeo 2008. u Pekingu kada je osvojio bronzanu medalju. U polufinalu je izgubio od Nadala, 6:4, 1:6, 6:4. Tada je u meču za bronzu pobedio Džejmsa Blejka sa 6:3, 7:6. Ni on nije očekivao a će mu to biti jedina medalja do sada.

Četiri godine kasnije u Londonu, Novaka je u polufinalu dobio Endi Mari 7:5, 7:5, da bi Novak u borbi za bronzu izgubio i od Huana Martina del Potra sa 7:5, 6:4.

Rio  2016. bio je razočaranje, izgubio je u prvom kolu od Del Potra sa 7:6, 7:6.

U Tokiju 2021. godine, Novaka je u polufinalu iznenadio Aleksander Zverev, Nemac je slavio sa 1:6, 6:3, 6:1, da bi u borbi za bronzu izgubio od Pabla Karenja Buste, 6:4, 6:7, 6:3.

Nedelja je nova prilika. Igraće po sedmi put protiv Alkaraza i prvi put na Olimpijskim igrama. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading