POBEDA JE JEDINI MOGUĆI ISHOD: Za Borišu i plasman u četvrtfinale - evo gde možete gledati prenos meča srpskih košarkaša!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

03.08.2024

06:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Današnjim trijumfom obezbeđuje se bolja startna pozicija pred eliminacionu rundu.

POBEDA JE JEDINI MOGUĆI ISHOD: Za Borišu i plasman u četvrtfinale - evo gde možete gledati prenos meča srpskih košarkaša!

Foto: Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Košarkaška reprezentacija Srbije se sprema za poslednji meč grupne faze Olimpijskih igara, gde će se suočiti sa selekcijom Južnog Sudana.

Izabranici selektora Svetislava Pešića na startu olimpijskog turnira poraženi su od Sjedinjenih Američkih Država (84:110), ali su u prethodnoj rundi više nego ubedljivo savladali Portoriko (107:66) i današnji meč protiv Južnog Sudana odlučiće o drugoplasiranoj ekipi u grupi C.

Predstojeći meč imaće i određeni emotivni aspekt s obzirom da se sv odlično sećaju prethodnog leta kada je na Mundobasketu u duelu sa Južnim Sudanom teško povređen srpski košarkaš Boriša Simanić, tako da će "orlovi" imati dodatni motiv da na parketu savladaju ekipu koja ni po čemu nije reprezentacija za potcenjivanje.

Selekciji Južnog Sudana preti eliminacija sa turnira u slučaju da večeras bude poražena od Srbije sa više od dva poena razlike. Tada bi se formirala dodatna mini tabela trećeplasiranih ekipa u grupi, gde bi Južni Sudan ukoliko, kao što je već rečeno, bude poražen sa više od dva poena razlike, imao najlošiji koš količnik u konkurenciji Brazila i Grčke i mogli bi već večeras da pakuju kofere.

Republika

Foto: Starsport

Iskustvo je na njegovoj strani - Svetislav pešić

 

Treba istaći da bi slična sudbina mogla da zadesei i "orlove", ali bi za takav scenario morali da večeras budu poraženi sa minimum 24 poena razlike.

Svi ljubitelji košrake i sporta imaće priliku a većerašnji meč prate u direktnom prenosu na prvom kanalu Radio Televizije Srbije sa početkom od 21 čas.

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading