PEŠIĆ KRIJE TAJNU! Šta predstavlja ZVEZDU VODILJU za naše "orlove"?!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledi veliki izazov.

PEŠIĆ KRIJE TAJNU! Šta predstavlja ZVEZDU VODILJU za naše "orlove"?!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Košarkaši Srbije danas će igrati meč trećeg kola na Olimpijskim igrama, a rival orlovima je ekipa Južnog Sudana. Meč u Lilu počinje u 21 sat, a pobedom, Srbija zakazuje duel četvrtfinala sa Australijom.

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, izneo je svoje utiske pred poslednju utakmicu u grupi protiv Južnog Sudana na Olimpijskim igrama.

Istakao je da je Južni Sudan ekipa koja je pokazala izuzetan napredak, kako individualno, tako i kao tim. Naglasio da se radi o ekipi koja igra potpuno drugačiju košarku od drugih, sa naglaskom na brzu igru, šutiranje i izuzetnu atletiku. On ističe da Južni Sudan igra sa respektom prema protivniku, ali istovremeno veruje u sebe, što ih čini veoma neugodnim rivalom.

Republika

Foto: Starsport

Kapiten Bogdanović zakucava

- Igramo poslednju utakmicu u grupi, svi ste videli da je, pogotovo oni koji su bili u Manili, Južni Sudan ekipa koja je najviše napredovala. Oni su se pojačali sa trojicom novih igrača, napredovali su individualno i kao ekipa, igraju košarku totalno drugačiju od ostalih. Košarka sa dosta trčanja i šutiranja, brzim odlukama u napadu, izuzetnom atletikom. Ono na čemu treba da se obrati najveća pažnja, imaš ponekad utisak da ih ne zanima ko je na drugoj strani - rekao je Pešić.

Pešić je skrenuo pažnju na impresivan statistički podatak da je Južni Sudan najbolji u skoku na turniru, u proseku beležeći 42 skoka po utakmici, od čega 17-18 skokova u napadu. Naglasio je da je to ekipa koja stalno tranzicionira i uzima brze šuteve, te da moraju biti oprezni i odlučni u odbrani, jer ofanzivni skokovi vraćaju Južnom Sudanu samopouzdanje.

- Oni igraju sa dosta respekta prema protivniku, cene druge, ali veruju u sebe. Mogu vrlo brzo da naprave i plus i minus 15 razlike. Dosta nezgodan rival za svaku ekipu, pa i nas. Prošle godine smo se dosta dobro pripremili i uspeli smo da njihov visok ritam u odbrani i napadu eliminišemo. Biće nam to ideja i sada. Želimo da igramo dobru košarku sa mnogo entuzijazma i samopouzdanja. Od svih ekipa su najbolji u skoku, 42 u proseku, od čega 17-18 u napadu. To je ekipa koja je stalno u tranziciji, uzimaju prve šuteve, jer se ofanzivni skokovi mnogo teže osvajaju u igri pet na pet, nego kada imaju brojčanu prednost. Moramo da budemo oprezni - dodao se selektor Svetislav.

Foto: www.profimedia.rs

Ruka ruci - selektor Pešic i MVP Nikola Jokić

Pešić nije krio da razmišlja o kosturu takmičenja, ali je glavni fokus ipak na prvom narednom duelu. 

- Pravo da kažem, razmišljamo o kosturu, ali ne možemo da utičemo na to. Imamo jedan cilj, da odigramo dobru utakmicu i da je završimo pobedom. Zašto? Zato što smo se plasirali u četvrtfinale i pobeda protiv svakog rivala, a pogotovo protiv ovako opasne ekipe, važna je za našu sledeću utakmicu u četvrtfinalu. U tu fazu je najbolje ući sa pobedom, nego da se izgubi. To je jedina računica, a ko će da nam dođe, videćemo. Nemam nikakvih želja, osim da budemo najbolja drugoplasirana ekipa, čime izbegavamo najbolje prvoplasirane - zaključio je Svetislav Pešić.

Srbija će se suočiti sa izuzetno izazovnom utakmicom protiv Južnog Sudana na Olimpijskim igrama, gde će morati da pokaže oprez i odlučnost kako bi ostvarila željeni rezultat. Očekuje se da će ova utakmica biti prava košarkaška poslastica za ljubitelje sporta širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading