OGLASIO SE OTAC KONTROVERZNE BOKSERKE: Oni imaju samo to za clilj!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovako nešto do sada nije viđeno.

OGLASIO SE OTAC KONTROVERZNE BOKSERKE: Oni imaju samo to za clilj!

Foto: Profimedia

Alžirska bokserka Iman Helif postala je centralna figura kontroverze na Olimpijskim igrama u Parizu. Njen nedavni meč sa italijanskom bokserkom Anđelom Karini izazvao je burne reakcije, a povod je bio neočekivan prekid borbe od strane Karini. 

Anđela Karini je usred borbe predala meč Iman Helif nakon što je Alžirka zadala snažan udarac posle samo 45 sekundi. Ovaj potez izazvao je polemike zbog Helifinog biološkog pola, budući da ima i muške i ženske hromozome. Mnogi smatraju da bi to moglo da utiče na ravnopravnost takmičenja.

Foto: Profimedia

Iman Helif i Anđela Karini

Povodom napada na Helif oglasio se njen otac koji je poručio da mnogi imaju za cilj da destablizuju njegovo dete.

- Ovi kritičari i glasine imaju za cilj da destabilizuju Iman, jer ne žele da ona bude svetska šampionka. Kažem joj da u ringu dokaže da nisu u pravu i nadam se da će učiniti Alžir ponosnim, kao i arapske zemlje i da će osvojiti zlatnu medalju. Ona je naš uzor i želimo da budemo poput nje i da poštujemo Alžir - rekao je njen otac za Dejli Mejl.

Iman Helif rođena je 2. maja 1999. godine u Alžiru, gde je odrasla u selu u provinciji Tiaret. Zanimljivo je da je u svojim ranim godinama prodavala staro gvožđe kako bi mogla da putuje na treninge boksa, budući da je njen otac prvobitno nije podržavao u tome. Njena odlučnost i borba za svoje mesto u svetu sporta su izuzetno inspirativne.

Odluka MOK-a da dozvoli Helif da se takmiči na Olimpijskim igrama u Parizu izazvala je revolt među ostalim takmičarkama, postavljajući pitanje da li je ovo ravnopravan sportski megdan. Dodatno, Helif je diskvalifikovana sa Svetskog prvenstva prošle godine zbog nedostataka u testiranju podobnosti, dodatno komplikujući situaciju oko njenog učešća na velikim takmičenjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading