DONESI KUĆI ZLATO ŠTO SE ZLATI: Novak je saznao ime prvog rivala - na crtu mu izlazi Metju Ebden!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

25.07.2024

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igre mogu da počnu.

DONESI KUĆI ZLATO ŠTO SE ZLATI: Novak je saznao ime prvog rivala - na crtu mu izlazi Metju Ebden!

Foto: Tanjug/AP

Svetska smotra sporta zvančno će započeti u petak 26. jula, ali su sve oči srpske sportske javnosti usmerene ka današnjem danu i žrebu za teniski turnir.

Najbolji teniser u istoriji belog sporta svoj put ka toliko željenom najsjajnijem olimpijskom odličju, započeće mečom protiv Metjua Ebdena.

Novak Đoković je tokom dosadašnje prebogate karijere stigao samo do jedne olimpisjke medalje. Te 2008. godine na Olimpisjkim igrama u Pekingu, najbolji teniser u istoriji belog sporta Novak Đoković stigao j do bronzane medalje čime je stigao do svog do sada najvećeg uspeha na svestkoj sportskoj smotri.

Savladao je tada srpski teniser Amerikanca Džejmsa Blejka rezultatom 2:0 (6:3, 7:6), čime je delimično ispravio polufinalni propust protiv Rafaela Nadala u polufinalnom duelu, ali se čini da ovo leto donosi novu, veliku priliku da stigne do toliko željene medalje i jedinog trofeja koji mu nedostaje u vitrini.

Naime, nakon odustajanja Janika Sinera i Holgera Runea, a shodno činjenici da se nosioci za teniski turnir određuju na osnovu ATP liste koja je objavljena 10. juna, Đoković će biti drugi nosilac na turniru, tako da se ne može sastati sa najvećim konkurentnom Špancem Karlosom Alkarazom sve do velikog finala.

Ukoliko sve bude teklo po planu, izvesno je da će Novak Đoković zasigurno zabeležiti najveći lični uspeh na svetskoj sportskoj smotri, a preostaje mu da načini i taj presudni korak, revanšira se mladom Špancu za nedavni poraz u finalu Vimbldona i okiti najsjajnijim odličjem.

Treba napomenuti da će Srbija pored Novaka Đokovića imati još jednog predstavnika na najvećoj svetskoj sportskoj smotri. Učešće na OI 2024 uzeće i Dušan Lajović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading