ŠTETA: Samo je korak nedostajao - Olga poklekla na pragu velikog finala!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.07.2024

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni dve meč lopte nisu bile dovoljne za trijumf.

ŠTETA: Samo je korak nedostajao - Olga poklekla na pragu velikog finala!

Foto: www.profimedia.rs

Srpska teniserka Olga Danilović je propustila veliku šansu da se plasira u finale turnira u rumunskom Jašiju. U polufinalu je izgubila od Ruskinje Mire Andrejeve rezultatom 2:1 (3:6, 6:3, 7:6), u meču koji je trajao dva sata i 39 minuta.

Olga je fantastično počela meč, brzo stigla do vođstva od 4:0 u gemovima i bez većih problema osvojila prvi set.

U drugom delu je odmah stigla do brejka, ali je Ruskinja uzvratila, da bi potom podigla nivo igre i došla do izjednačenja u setovima.

U odlučujućem delu usledila je prava drama. Olga je stigla do brejka i povela sa 5:2, imala je čak i dve meč lopte, ali ih nije iskoristila. Ruskinja je uspela da izjednači, a zatim se otišlo u tajbrejk gde je Andrejeva pregazila Srpkinju dobivši poslednji gem sa 7:1.

Mira Andrejeva će se nakon velike borbe plasirati u finale, gde će igrati protiv bolje iz meča Pake-Avanesjan.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Samo je korak nedostajao

 

Olga Danilović je pokazala izuzetnu borbu i kvalitetnu igru tokom meča, ali je nažalost izgubila od iskusnije protivnice. S obzirom na njenu borbenost, svakako ćemo je pratiti u narednim takmičenjima i verujemo da će ostvariti velike uspehe u budućnosti. Za više sportskih informacija, pratite našu Fejsbuk stranicu.

Da podsetimo, u četvrtfinalu turnira u Jašiju Olga Danilović je savladala Anu Bondar iz Mađarske rezultatom 2:0 (7:5, 6:2).

Treba podsetiti da je Olga Danilović u ovom momentu najbolje rangirana srpska teniserka na WTA listi. Trenutno sa ukupno 509 bodova zauzima 148. poziciju. Dvadesettrogodišnja Olga je svoju najbolju poziciju na listi najboljih teniserki planete zabeležila krajem juna prethodne 2023. godine kada je bila 93. igračica planete.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading