MINISTARKA PRAVDE MAJA POPOVIĆ OŠTRO OSUDILA PRETNJE PREDSEDNIKU VUČIĆU: "Očekujem da nadležni organi reaguju!" Upozorila da je život predsednika ugrožen!

Autor:

Vesti

25.07.2024

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon monstruozne fotografije koja se našla na jednoj društvenoj mreži, a koja direktno poziva na smrt predsednika, oglasila se Ministarka pravde.

MINISTARKA PRAVDE MAJA POPOVIĆ OŠTRO OSUDILA PRETNJE PREDSEDNIKU VUČIĆU: "Očekujem da nadležni organi reaguju!" Upozorila da je život predsednika ugrožen!

Foto: instagram.com/maja_j._popovic

Ministarka pravde Maja Popović osudila je danas pretnje koje su na društvenim mrežama upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

U saopštenju Ministarstva pravde Popović je istakla da očekuje da nadležni organi reaguju na nasilje, kao i da će oni koji su te pretnje izvršili biti procesuirani.

- Oštro osuđujem monstruozne pretnje koje su na društvenim mrežama upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Očekujem da nadležni organi reaguju na  nasilje kao i da će oni koji su te pretnjeIzvrsili bitiprocesuirani. Ovakve i slične objave, fotografije vešala, bez obzira na to ko stoji iza njih, ugrožavaju bezbednost predsednika Aleksandra Vučića. Gotovo svakodnevno se iz redova opozicije i onih koji ih podržavaju čuju pretnje ili pozivi na ubistvo predsednika države i tome se mora stati na put.

Podsećamo, Ministarstvo pravde Srbije je zvanično zatražilo izručenje Zorana R. iz Bosne i Hercegovine, gde je uhapšen u Bijeljini 18. jula. Razlog za hapšenje Zorana R. leži u sumnji da je zajedno sa suprugom Ivanom R. organizovao prevoz ubice policajca Nikole Krsmanovića iz Preševa do Loznice.

Sumnja se da su supružnici organizovali prevoz ubicama policajca

Zoranu R. su lisice stavljene pod sumnjom da je bio deo organizacije koja je omogućila prevoz ubicama policajca Nikole Krsmanovića. Ovaj događaj je izazvao veliku pažnju javnosti, a istraga protiv supružnika i taksiste koji je prevozio ubicu policajca, Fatona Hajrizija, trenutno se vodi pred Višim javnim tužilaštvom u Šapcu.

- Molba za izručenje upućena je radi vođenja postupka. Takođe, na snazi je i poternica koju je sud raspisao za Zoranom R. pošto se nije javio na izdržavanje kazne od osam godina zatavora na koju ga je zbog trgovine drogom osudilo Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu - podseća sagovornik Kurira.

Prema nezvaničnim informacijama, Zoran R. je prilikom hapšenja kod sebe imao lažna dokumenta.

Njegova supruga, blogerka koju na društvenim mrežama prati više od 12.000 ljudi, Ivana R. privedena je u kući u Mladenovcu zbog istog krivičnog dela. Njoj je, kako je Kurir pisao, određen pritvor.

Podsetimo, na duštvenim mrežama se predstavljala kao "uspešna mama" koja savetuje druge žene kako da dobro zarađuju i gaje decu. O svom mužu, za kog se ispostavilo da je begunac za kojim se traga rekla je da "radi u inostranstvu".

Ubica policajca Faton Hajziri, kom su, kako se sumnja pomagali da se prebaci u Bosnu i Hercegovinu i sam je begunac. Kako je Kurir pisao desetak dana pre stravičnog ubistva koje je počinio u Loznici, pobegao je iz zatvora na Kosovu i Metohiji u kom je služio kaznu od 27 godina zatvora zbog ubistva koje je počinio sa samo 15 godina.

Posle ubistva Nikole Krsmanovića, on je pobegao, potom pucao na policiju koja ga je locirala i tokom hapšenja kom se opirao, on je ubijen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading