MI NISMO NA ISTOM NIVOU! Đokoviću ovo nisi smeo reći NAGLAS

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Morao je da se umeša i Konors

MI NISMO NA ISTOM NIVOU! Đokoviću ovo nisi smeo reći NAGLAS

Foto: www.profimedia.rs

Nedavni poraz Novaka Đokovića u finalu Vimbldona od mladog Karlosa Alkaraza izazvao je veliku pažnju javnosti. Iako je stigao do finala, Đoković je priznao da se nije osećao na istom nivou kao Alkaraz i drugi vrhunski teniseri, te je morao da prizna superiornost mlađeg kolege.

- To što sam stigao do finala Vimbldona mi daje veliko samopouzdanje. Ali, osećam da u okršaju sa najboljim teniserom sveta trenutno, pored Janika, nisam na tom nivou. Kako bih uopšte imao šansu da ih pobedim na Grend slemu ili Olimpijskim igrama, moram da igram daleko bolje i da se isto tako i osećam. Radiću na tome, nije nešto sa čime se nisam susreo ranije tokom karijere - rekao je Đoković posle poraza od Alkaraza.

Ovo priznanje iznenadilo je legendu Džimija Konorsa, legendarnog američkog tenisera, koji je izrazio iznenađenje i neslaganje sa Đokovićevim priznanjem da nije na nivou Alkaraza i drugih vrhunskih tenisera. Konors je naglasio važnost samopouzdanja i mentalne snage u tenisu, ističući da ulazak u meč sa osećajem unapred upisanog poraza može biti oblik obrnute psihologije.

- Čoveče, nikada to ne bih priznao. To sam samo ja. Iznutra bih mislio da ću uraditi sve što mogu da ostanem na vrhu i takmičim se sa njima, nasuprot da to kažem naglas - istakao je Konors.

Takođe je naglasio važnost samopouzdanja i mentalne snage u tenisu, ističući da ulazak u meč sa osećajem unapred upisanog poraza može biti oblik obrnute psihologije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džimi Konors

- Uvek pričamo o samopouzdanju i mentalnoj strani ovoga, ne želiš da svi ulaze u meč sa osećajem unapred upisanog poraza. Protiv Sinera i Alkarasa da kažeš da nisi na njihovom nivou... Možda je to obrnuta psihologija. Onda ako pobedi može da kaže "Ja sam nadčovek"- dodao je Konors.

Ovaj poraz i reakcije koje su usledile pokazuju koliko je tenis mentalna igra, te da čak i najveće šampione ponekad mogu da obuzmu sumnje u sopstvene mogućnosti.

Ipak, Novak Đoković je već pokazao da poseduje izuzetnu sposobnost da se izdigne iz poraza i da nastavi da teži ka vrhunskim rezultatima. S obzirom na njegovu dosadašnju karijeru, možemo biti sigurni da će se vratiti još jači i spremniji za nove izazove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading