"NE MOGU DA GLEDAM KAKO SE VUKU PO TERENU"! Selektor nije štedeo reči: "Nisam uradio dobar posao"!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

25.07.2024

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije mogao da sakrije nezadovoljstvo.

"NE MOGU DA GLEDAM KAKO SE VUKU PO TERENU"! Selektor nije štedeo reči: "Nisam uradio dobar posao"!

Foto: www.profimedia.rs

Selektor košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država Stiv Ker nije zadovoljan prikazanim u pripremnim utakmicama, što baca senku sumnje na snagu najjačeg sastava za napad na zlato na Olimpijskim igrama.

Iako se očekivalo da će tim Amerike biti nepobediv, pripremne utakmice su pokazale suprotno. Ker je istakao da je nezadovoljan zalaganjem svojih izabranika u meču rotiv Nemačke, naglašavajući potrebu za poboljšanjem igre na oba kraja terena:

- Uopšte mi se nije dopao naš ritam protiv Nemačke, samo smo se šetali po terenu. Teško mi je bilo da pogledam snimak utakmice - istakao je selektor "drim tima".

Pored navedenog, Amerikanci su imali duplo više grešaka od protivnika i gotovo duplo manje pogođenih trojki. Osim toga, pojedini ključni igrači poput Devina Bukera, Džejsona Tejtuma i Stef Karija podbacili su, dok je Lebron Džejms bio taj koji je spasao situaciju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nezadovoljan zalaganjem košarkaša - Stiv Ker

 

Ker je naglasio da je potrebno napraviti određene korekcije, kako na strateškom planu, tako i u emocionalnom smislu. Istakao je da je saradnja trenera i igrača ključna, te da je svestan da mora da natera igrače da pruže svoj maksimum. Kritikovao je i sebe, ističući da nije uspeo da ih motiviše na željeni način, te da su pokazali neke loše navike.

Sjedinjene Američke Države će svoj prvi meč na turniru odigrati protiv Srbije u nedelju 28. jula sa početkom od 17.15 časova. Ovo će biti prilika da se vidi da li su kritike selektora Stiva Kera imale efekta i da li će tim SAD-a uspeti da pokaže svoju pravu snagu na terenu.

 

 

Da podsetimo, u nedavnoj pripremnoj utakmici koja je odigrana na turniru u Abu Dabiju, američki "drim tim" je savladao nacionalnu selekciju Srbije rezultatom 105:79. Treba napomenuti da su se na navedenom meču među "orlovima" istakli Nikola Jokić sa postignutih 16 poena i 11 skokova, dok je Aleksa Avramović imao učinak od 14 poena. Dvocifreni su bili i Filip Petrušev i Ognjen Dobrić sa 11, odnosno deset poena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading