OVAKO JE NOLE REAGOVAO NA ŽREB: Želi susret sa Nadalom, ali...

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavljaš Srbiju i dodatni je pritisak i odgovornost ali ne nešto na šta nisam navikao.

OVAKO JE NOLE REAGOVAO NA ŽREB: Želi susret sa Nadalom, ali...

Foto: Republika.rs

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković obratio se na konferenciji za medije Olimpijskog tima Srbije pred početak Igara sutra u Parizu. Đoković će u prvom kolu igrati protiv Matjea Ebdena. Rivala je saznao i Rafael Nadal koga na startu turnira čeka Marton Fučovič. Novak Đoković i Rafael Nadal će se sastati u drugom kolu u slučaju pobeda oba tenisera u uvodnim susretima.

Republika

Foto: printscreen/Instagram/djokernole

Novak Đoković i Rafael Nadal

 

- Da, video sam žreb uoči konferencije za štampu i postoji veliko interesovanje za duel u drugom kolu jer nas dvojica moramo da savladamo prve protivnike da bismo došli do eventuelnog meča koji bi bio spektakl kao nekada kada smo igrali na svim velikim terenima širom sveta - rekao je Đoković.

Novak Đoković je priznao da je video žreb uoči konferencije za štampu i da postoji veliko interesovanje za mogući duel sa Nadalom u drugom kolu. On je istakao da je svestan težine Olimpijskog turnira i dodatnog pritiska koji nosi predstavljanje Srbije. Srpski teniser je naglasio da je fokusiran pre svega na svoj prvi susret, te da je svestan važnosti da prebrodi prvu prepreku, Metjua Ebdena, kako bi išao što dalje na turniru.

Republika

Foto: Republika.rs

 

 

- Moram da prebrodim prvu prepreku (Metju Ebden) i dam sve od sebe da idem što dalje. Svestan sam težine Olimpijskog turnira jer je dosta drugačiji od ostalih turnira poput Rolan Garosa koji nam je svima poznat, a pogotovo Nadalu. S druge strane, sam osećaj je drugačiji, predstavljaš Srbiju i dodatni je pritisak i odgovornost ali ne nešto na šta nisam navikao - istakao je Đoković na konferenciji za medije u Parizu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Đoković je takođe otkrio da je njegovo koleno mnogo bolje nego na Vimbldonu, te da se oseća spremnije.

- Na Vimbldonu sam igrao zbog mekoće podloge i jer sam osećao da mogu - kaže Nole.

Đoković je otkrio da zbog želje za fokusom neće boraviti u Olimpijskom selu, ali da će svakako posetiti mesto gde se okupljaju drugi sportisti.

- Iskustvo učestvovanja na Olimpijskim igrama je važno, a posebnu emociju i energiju donosi selo gde osetiš pravu draž sa više 10.000 sportista širom sveta, u menzi si pored njih i razmenjuješ iskustva i pristup sa drugim sporitstima. U Tokiju sam bio prva dva dana u selu, a kasnije u drugom smeštaju - rekao je Đoković i dodao da bi voleo da gleda sve naše sportiste, ali da će to zavisiti od obaveza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading