"POPIO" SUZPENZIJU SA OLIMPIJADE! Nosilac zlatne medalje uzdrmao Pariz

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je veliki udarac za njegovu karijeru

"POPIO" SUZPENZIJU SA OLIMPIJADE! Nosilac zlatne medalje uzdrmao Pariz

Foto: Tanjug/AP

Rvač iz Tunisa Amin Gueniči, neće moći da se takmiči na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što mu je izrečena četvorogodišnja suspenzija zbog dopinga. Ova odluka Suda za sportsku arbitražu u Lozani predstavlja veliki udarac za Gueničija i njegovu karijeru.

Amin Gueniči je na Arapskim igrama prošle godine osvojio zlatnu medalju u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji 130 kilograma. Njegov uspeh na ovom takmičenju je bio izuzetno značajan za rvački sport u Tunisu.

Tehnički direktor Rvačkog saveza Tunisa, Montaser Obaidi, izjavio je da je Gueniči suspendovan jer namerno nije obavio testiranje. On je odbio da otvori vrata lekarima prilikom njihove posete, a kasnije je samo dostavio uzorak urina. Ovakvo ponašanje je dovelo do ozbiljnih posledica po njegovu karijeru.

- Gueniči je suspendovan jer namerno nije obavio testiranje - naveo je tehnički direktor Rvačkog saveza Tunisa Montaser Obaidi u izjavi za Rojters.

Nakon što je dobio uslovnu suspenziju od četiri meseca i uspeo da izbori mesto na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, Svetska antidoping agencija se žalila pred Sudom za sportsku arbitražu. Njihova žalba je rezultirala konačnom odlukom o suspenziji rvača na četiri godine.

Ovaj slučaj jasno ukazuje na ozbiljnost problema dopinga u sportu i na važnost poštovanja antidoping pravila kako bi se očuvala sportska fer-plej atmosfera na najvišem nivou takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading