OTKRIO JE NOVAKOVU SLABU TAČKU: "On to ne može istrpi!"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fokus je na zlatu

OTKRIO JE NOVAKOVU SLABU TAČKU: "On to ne može istrpi!"

Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Novak Đoković, koji će će pokušati osvoji zlato u Parizu, jedinu nagradu koja mu nedostaje. Ipak ovog leta neće boraviti u olimpijskom selu sa ostalim sportistima, već će se fokusirati isključivo na tenis.

Za razliku od prethodnih Olimpijskih igara, gde je bio centralna figura u olimpijskim selima, Đoković je ovog puta odlučio da se povuče i pripremi za olimpijski turnir kao da se radi o Grend slemu.

U prethodna četiri olimpijska turnira nije uspeo da stigne do finala, a sada je odlučan da se plasira u borbu za zlato. Na tom putu neće imati protivnike kao što su Karlitos Alkaraz Janik Siner, koji je odustao.

Doskorašnji Đokovićev trener, Marko Paniki, u razgovoru sa italijanskim novinarima, otkrio je koliku tenziju Novak oseća kada igra za svoju zemlju.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

- Đoković oseti tada enormni pritisak da pobedi i da bude jedan od onih koji nose ceo olimpijski tim svoje zemlje... Kada igraju timsko takmičenje, to je za njega ogromno opterećenje - rekao je Paniki.

Marko Paniki, koji Novaka izuzetno dobro poznaje, dao je uvid u veliki problem sa kojim se Đoković suočavao u Pekingu, Londonu, Riju i Tokiju.

- U tim situacijama stvori se ogromno očekivanje i izlazi na teren sa monstruoznom tenzijom, koju nije uvek u stanju da dobro istrpi. Igrao je loše, na primer, čak i u mečevima za bronzanu medalju - dodao je on.

Sada je rešio da taj problem prevaziđe na svoj način, što bi moglo da oteža posao njegovim rivalima. Olimpijski turnir počinje u subotu, a žreb će biti održan u četvrtak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading