STRAHOVI SU SE OBISTINILI: Ovo je Novakova poslednja prilika da se okiti zlatom na OI! Reči Srđana Đokovića od kojih je zadrhtala Srbija!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.07.2024

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada, ili nikada.

STRAHOVI SU SE OBISTINILI: Ovo je Novakova poslednja prilika da se okiti zlatom na OI! Reči Srđana Đokovića od kojih je zadrhtala Srbija!

Foto: Tanjug

Novak i Srđan Đoković

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, gostujući u emisiji "Preživeli" na televiziji K1, otvorio je dušu o usponima i padovima svojih sinova.

Govoreći o mlađem sinu Marku, Đoković je istakao da je on bio veći talenat od Novaka kada je bio mali, ali da je odlučio da napusti profesionalni tenis i ode da živi u Španiju. Đoković je istakao da je to bio težak udarac za njega i da su svi patili zbog toga, ali da Marko i Đorđe nikada nisu zamerili očevom angažovanju oko Novaka, jer su zaista sjajni momci.

Srđan Đoković je takođe pričao o Novakovoj posvećenosti tenisu, ističući da Novak nikada nije rekao da mu je dosta tenisa. Đoković je istakao da je Novak već kao dečak bio izuzetno posvećen treningu, te da je i danas profesionalac nad profesionalcima. Takođe, otkrio je detalj o Novakovom zakašnjenju na trening samo jednom, kada je imao osam godina, zbog igranja sa decom ispred zgrade, što je rezultiralo nekoliko dana zabrane treniranja.

Republika

Foto: Republika.rs

Novak u Parizu ispisuje istoriju

 

Ono što svakako sve ljubitelje tenisa i sporta interesuje, jeste podatak dokle ćemo Novaka gedati na terenu sa teniskim reketom u rukama?

- Igraće još jedno dve do tri godine i mislim da će to biti dovoljno. On je profesionalac nad profesionalcima. Njega je ESPN 2011. proglasio za najboljeg sportistu u istoriji sporta. Sport kojim se on bavi je sport glave 95 odsto. Svi nauče forhend i bekhend, a odigrati najrasterećenije kada je najvažnije, to mogu samo najveći šampioni, kao što su Novak, Nadal i Federer.

Jedan od najpotresnijih momenata u emisiji bila je Đokovićeva priča o svojoj borbi sa sepsom krvi, vodom u plućima, gnojnim apcesima i dve bakterije, uz prognozu lekara da ima samo jedan posto šanse za preživljavanje. Đoković je istakao da je jedva preživeo i da su mu lekari dali male šanse za preživljavanje pre nego što je prebačen u Minhen gde je dobio odgovarajuću medicinsku negu.

Uz sve izazove i patnje kroz koje je prolazila porodica Đoković, Srđan Đoković ističe da je ponosan na svoje sinove i da je srećan što su uspeli da izgrade karijeru kakvu imaju danas.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading