NEVIĐENA ATRAKCIJA U PARIZU! Hiljade navijača gledalo kako poleće OLIMPIJSKI PLAMEN! (VIDEO/FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakl na nebu iznad francuske prestonice.

NEVIĐENA ATRAKCIJA U PARIZU! Hiljade navijača gledalo kako poleće OLIMPIJSKI PLAMEN! (VIDEO/FOTO)

Foto: Republika.rs

Građani Francuske, kao i navijači širom sveta, koji su doputovali na Olimpijske igre u Parizu "poludeli" su za atrakcijom zvanom "olimpijski plamen".

Ipak, ako se uporedi sa prethodnim Igrama u Tokiju, ovaj plamen ne čini vatra, već audio vizuelni performans, kojem turisti ne mogu da odole.

On je poleteo u Tiljerije parku, između Luvra i Konkorda, a prethodno su navijači napravili svojevrstan piknik, te su se udobno smestili na travu, ponevši sa sobom ćebad, hranu i vino, kako bi u potpunosti uživali u svečanom poletanju.

Foto: Republika.rs

 

Istovremeno su se upalila svetla i na Ajfelovom tornju koji se nalazi u njihovoj pozadini.

Francuske vlasti odlučile su da Olimpijski plamen postave u centru grada, gde bi bio dostupan svima. U pitanju je balon visok 30 metara, ispod kojeg je postavljen obruč prečnika sedam metara. Na dnu obruča "gori vatra" što na prvi pogled tako izgleda, čak i onima koji su prethodno imali priliku da se približe balonu.

Međutim, to nije plamen vatre, već kombinacija led svetala. Praktično radi se o optičkoj varki, gde je jedini izvor energije koji se koristi za održavanje ovog performansa je struja, a napravljeni su i veštački oblaci, koji podsećaju na dim.

Kada se udubite, to deluje identično kao da je upaljena vatra oko obruča i oni koji nisu upućeni do kraja, pomislili bi da je zaista poleteo pravi plamen u vazudh. Za ovakav poduhvat, kako su ranije pisali francuski mediji, bilo je potrebno 40 led projektora i oko 200 mlaznica za vodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading