ODLAZAK LEGENDE! Preminuo jedan od najboljih fudbalera u klupskoj istoriji!

Autor:

Sport

05.08.2024

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostavio je dubok trag sa odigranih 617 utakmica.

ODLAZAK LEGENDE! Preminuo jedan od najboljih fudbalera u klupskoj istoriji!

Foto: Starsport

Brazil žali zbog smrti jednog od najvećih sportskih asova! Čuveni fudbaler Adilio, jedna od najvećih legendi slavnog Flamenga, preminuo je u 68. godini, prenosi Globo.

On je bio jedan od najvećih fudbalera koji su ikada nastupili za ovaj klub i obukao je dres Flamenga čak 617 puta.

Njemu je bio dijagnostikovan kancer pankreasa i bio je hospitalizovan u Hakarepagui u Rio de Žaneiru. Nažalost, njegovo zdravstveno stanje se naglo pogoršalo tokom poslednjih nekoliko dana i na kraju je od posledica svega preminuo.

 

 

Rođen je 15. maja 1956. godine kao Adilio de Oliveira Gonsalveš i za Flamengo je prvi profesionalni nastup ubeležio 27. aprila 1975. godine sa svega 18 godina. Imao je nadimak "Braun" zbog svoje ljubavi prema američkom pevaču Džejmsu Braunu.

Uspeo je da postigne 129 golova i postao je 14. najbolji skorer Flamenga u istoriji.

Sa klubom je osvojio pet Karioka, tri Brazileira, jedan Kopa Libertadores i jedno Klupsko svetsko prvenstvo. Zanimljivo je da mu je Flamengo 2019. godine odao počast tako što je izradio skulpturu sa njegovim likom ispred stadiona.

Adilio je po završetku karijere igrao i futsal i bio je svetski šampion 1989. godine u Brazilu. Radio je i kao trener mlađih kategorija u Flamengu i nikada ga nije ni napustio do svoje smrti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading