GOLA PLAVUŠA PRONAĐENA MRTVA NA KREVETU! Smrt Merilin Monro i dalje je MISTERIJA, ubistvo ili samoubistvo?

Autor:

Zabava

05.08.2024

23:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan 1962. godine preminula je slavna glumica.

GOLA PLAVUŠA PRONAĐENA MRTVA NA KREVETU! Smrt Merilin Monro i dalje je MISTERIJA, ubistvo ili samoubistvo?

Foto: youtube.com/Valer Ka/MsMojo

Norma Džen Bejker, koja je svetsku slavu stekla pod imenom Merilin Monro, izvršila je samoubistvo na današnji dan, 5. avgusta 1962. godine. To je bar zvanična verzija njene smrti. Budući da su pronađeni dokazi koji ukazuju na to da je glumica ubijena ova smrt i dalje je obavijena velom misterije.

Samo dan uoči smrti Merilin je bila zabrinuta zbog starenja i izgleda, ali se radovala povratku na set filma "Nešto se mora dati" (Something's Got To Give). Iako je često kasnila i žalila se na zdravlje, njena kućna pomoćnica, Junis Murej, tvrdila je da je Merilin bila optimistična i radovala se budućnosti.

Republika

Foto: youtube.com/Valer Ka/MsMojo

 

Policija je navela predoziranje barbituratom kao uzrok smrti, istom supstancom koja je odnela život Džudi Garland i Džimiju Hendriksu. Međutim, obdukcijom nisu pronađeni tragovi tableta u njenom organizmu, što je podgrejalo sumnje da je Merilin ubijena. Medicinski istražitelj Tomas Noguči je objasnio da su pilule mogle brže da se varaju kod zavisnika, što je dovelo do teorija zavere o mogućem ubistvu. Obdukcija koju je izvršio doktor Noguči nije pružila potpuni uvid, jer su organi glumice uništeni, a toksikološke analize nisu urađene na svim uzorcima. 

Nekoliko sati pre nego što je policija stigla, domaćica Junis Murej je oprala posteljinu. Njen čudno ponašanje i izbegavanje odgovora na pitanja dodatno je podstaklo sumnje o tome šta se zaista dogodilo.

Te noći slavna plavuša je razgovarala s nekoliko ljudi, uključujući Piter Lavforda, koji je bio zabrinut za njeno stanje. Merilin je ostavila poruku, u kojoj je pominjala da se oprosti sa svojim poznanicima, što je dodatno potvrdilo njenu zabrinutost.

Republika

Foto: youtube.com/Valer Ka/MsMojo

 

Smrt je prvobitno prijavljena policiji tek nakon što su njeno telo otkrili njen lični psihijatar i lekar. Policija je obaveštena oko 4:25 ujutro, gotovo dva sata nakon što je domaćica otkrila telo. Služavka Junis Murej je menjala priče o vremenu kada je obavestila Merilinu psihijatra, a njen kasniji razgovor sa biografom Entonijem Samersom otkrio je da je pominjala moguće umešanosti Bobija Kenedija.

Zbog svih nelogičnosti prilikom istrage državni tužilac Džon Van de Kamp iz Los Anđelesa naredio je ponovno ispitivanje slučaja.

Merilin, rođena 1. juna 1926. godine, bila je ikona Holivuda, ali je njen život bio ispunjen problemima. Bila je vanbračno dete i nikada nije upoznala svog oca, a njena majka je patila od psihičkih poremećaja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading