PLJUSKOVI OČEKUJU OVE KRAJEVE SRBIJE! Spremite se za vremenski rolerkoster, evo kad nam stiže pravo LETNJE VREME

Autor:

Vesti

06.08.2024

00:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maksimalna temperatura tokom vikenda biće iznad 35°C, a sledeće sedmice i do 40°C

PLJUSKOVI OČEKUJU OVE KRAJEVE SRBIJE! Spremite se za vremenski rolerkoster, evo kad nam stiže pravo LETNJE VREME

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

U nastavku večeri i tokom noći, u delovima Vojvodine očekuje se kratkotrajna i lokalna pojava pljuskova, koja će biti izolovanog karaktera i ne očekuju se značajnije padavine.

Posle ponoći, po koji pljusak je moguć na području Mačve, Podunavlja i u Posavini, kao i na širem području Beograda, ali se takođe ne očekuju značajnije padavine.

Trenutne temperature kreću se od 18 do 24, u Beogradu 26, Zlatibor 18, Sjenica 15, a Kopanik 12 stepeni, piše meteorolog Đorđe Đurić.

Ovo blago pogoršanje vremena biće posledica premeštanja oslabljenog hladnog fronta. Dakle, hladni front neće doneti Srbiji značajnije padavine, a njegov uticaj najviše će se osetiti u vidu blagog pada temperature vazduha i pojačanog severozapadnog vetra, koji će u Vojvodini i na istoku Srbije biti povremeno i jak.

Maksimalna temperatura u utorak biće do 29-30°C. Pored ređe pojava padavina, u utorak se očekuje smena sunčanih i oblačnih intervala.

Od srede se očekuje sunčano i pravo letnje vreme, a svakim danom biće sve toplije.

Maksimalna temperatura tokom vikenda biće iznad 35°C, a sledeće sedmice i do 40°C.

Dakle, iako se noćas i sutra tek ponegde očekuje ređa pojava izolovanih padavina, značajnjih padavina u Srbiji neće biti narednih 15 dana, tako da se očekuje vrlo sušno vreme, uz intenzivniji toplotni talas.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading