OVAJ ČOVEK JE NEZAUSTAVLJIV! Šveđanin postavio novi SVETSKI REKORD i osvojio olimpijsko ZLATO!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preskočio je magičnu granicu u Parizu.

OVAJ ČOVEK JE NEZAUSTAVLJIV! Šveđanin postavio novi SVETSKI REKORD i osvojio olimpijsko ZLATO!

Foto: www.profimedia.rs

Švedski atletičar Armand Duplantis postao je centralna ličnost "kraljice sportova" tokom Olimpijskih igara u Parizu, nakon što je osvojio zlato u disciplini skok s motkom i oborio svetski rekord.

Duplantis je nadmašio konkurenciju, postavivši nove standarde i ponovo pomerivši granice, ovog puta u "gradu svetlosti".

Šveđanin je oduševio publiku, navijače i ceo atletski svet skokom od 6,25 metara, obarajući sopstveni olimpijski rekord i postavljajući novi svetski poredak. Iako je imao neuspehe u prvom i drugom pokušaju, treći skok je bio veoma uspešan, što je izazvalo veliko oduševljenje i slavlje među prisutnima.

 

 

Ovim podvigom, Duplantis je odbranio olimpijsko zlato koje je osvojio u Tokiju i došao do devetog svetskog rekorda u svojoj karijeri. Njegova izuzetna sposobnost da kontroliše motku i postiže izvanredne visine čini ga jednim od najvećih atletičara današnjice.

Armand je do sada čak 62 puta na zvaničnim takmičenjima preskočio visinu od šest metara, što svedoči o njegovom konstantnom uspehu i dominaciji u ovoj disciplini. Njegova posvećenost i veština su neosporni, a rezultati koje postiže su impresivni.

 

 

Oko 80.000 gledalaca prisustvovalo je ovom istorijskom trenutku. Iako su sva druga takmičenja već bila završena, publika je ostala da podrži Duplantisa u njegovom pokušaju da obori svetski rekord, što dodatno govori o uticaju i popularnosti ovog švedskog sportiste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading