FRANCUSKA TRAGEDIJA! Šok u finalu basketa 3x3! Zlato osvojila selekcija koju je Srbija POBEDILA!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivan rasplet u borbi za pehar.

FRANCUSKA TRAGEDIJA! Šok u finalu basketa 3x3! Zlato osvojila selekcija koju je Srbija POBEDILA!

Foto: www.profimedia.rs

Finale u basketu 3x3 na Olimpijskim igrama u Parizu, između Francuske i Holandije, donelo je neverovatnu dramu i uzbuđenje do samog finiša, ali su se na kraju radovale "lale" i slavile u produžetku 18:17.

Trikolori su imali prednost od +2 svega 30 sekundi pre kraja meča, ali je Holandija uspela da izbori produžetak. U dodatnom periodu, Vorti de Jong je postigao odlučujući pogodak preko ruke za dva poena, donoseći Holandiji zlatnu medalju.

Vorti de Jong je postao junak Holandije svojim odlučujućim pogotkom u produžetku. Zanimljivo je istaći da ime "Worthy" na engleskom jeziku bukvalno znači "vredan", što se savršeno poklapa sa De Jongovim zasluženim osvajanjem zlatne medalje.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Francuska reprezentacija je imala zlato "u rukama" sve do poslednjih trenutaka meča, ali su na kraju morali da se zadovolje srebrom. Ova neočekivana promena u toku meča dodatno je pojačala dramu i uzbuđenje među gledaocima.

Letonija je ostala bez medalje iako je imala perfektan skor od 7-0 u grupnoj fazi takmičenja. Međutim, poraz od Litvanaca u borbi za bronzu ih je ostavio bez odličja, što je bio izuzetno razočaravajući ishod za ovu selekciju.

Treba reći da je tokom takmičenja Srbija dobila Holandiju u grupnoj fazi, ali su "orlovi" eliminisani u četvrtfinalnu od novog šampiona Francuske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading