VLADA SRBIJE DODELILA 200.000 EVRA ZLATNIM SRPSKIM STRELCIMA! I Jelena Arunović dobila nagradu!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodeljene su i nacionalne penzije.

VLADA SRBIJE DODELILA 200.000 EVRA ZLATNIM SRPSKIM STRELCIMA! I Jelena Arunović dobila nagradu!

Foto: Tanjug/AP Photo/Manish Swarup

Vlada Srbije je dodelila novčane nagrade u visini od 200.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, sportistima Damiru Mikecu i Zorani Arunović za osvojenu zlatnu medalju u mešovitom timu u olimpijskoj sportskoj disciplini — streljaštvo na Olimpijskim igrama u Parizu. 

Nagrada u istom iznosu dodeljena je i njihovom treneru Jeleni Arunović, saopšteno je iz Vlade. 

Na današnjoj sednici doneta su rešenja o dodeli nacionalnog sportskog priznanja i novčane nagrade sportistima Ivi Obradović, Miloradu Čaviću i Janku Tipsareviću,  koje se dodeljuju sportistima, državljanima Srbije u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja, osvajačima medalja na Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama, Šahovskoj olimpijadi, svetskim i evropskim prvenstvima u olimpijskim i paraolimpijskim sportskim disciplinama, ili za sportiste koji su bili nosioci svetskog rekorda u olimpijskim i paraolimpijskim sportskim disciplinama, ili su postali osvajači Dejvis Kup-a ili FED Kup-a Međunarodne teniske federacije sa navršenih 40 godina života.

- Donošenje ovih rešenja su od važnog interesa za razvoj i afirmaciju sporta, bolju motivaciju i pripremu sportista za postizanje što boljih rezultata koji će doprineti afirmaciji naše države, pa je samim tim od velikog značaja i interesa za Srbiju - navodi se u saopštenju. 

Podsećamo, danas je 6. dan Olimpijskih igara u Parizu. U finalu MK puška trostav 50 metara, reprezentativac Srbije u streljaštvu Lazar Kovačević zauzeo je 8. mesto. Reprezentativci Srbije u basketu 3 na 3 pobedili su reprezntaciju Holandije sa 21:19. Plivač Andrej Barna nije uspeo da se plasira u polufinale, a džudista Aleksandar Kukolj elimnisan je u prvoj rundi takmičenja spornom odlukom sudija.

U toku je vaterpolo utakmica Srbije sa Španijom, a sve rezultate možete pratiti OVDE.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading