PRVA TENISERKA SVETA OSTALA BEZ ZLATA! Izgubila je u polufinalu od sedmoplasirane

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenađenje za sve ljubitelje belog sporta.

PRVA TENISERKA SVETA OSTALA BEZ ZLATA! Izgubila je u polufinalu od sedmoplasirane

Foto: Tanjug/AP

Polufinale olimpijskog turnira donelo je iznenađenje kada je sedma teniserka sveta, Ćinven Ženg, savladala najbolju teniserku sveta, Igu Švjontek, rezultatom 6:2, 7:5. Ovaj poraz predstavlja veliko iznenađenje s obzirom na to da Švjontekova nije poražena na terenima Rolan Garosa u poslednje tri godine, od 2021. godine. Iako je bila favorit, mlada Poljakinja će se sada boriti za bronzanu medalju, dok će se Kineskinja boriti za olimpijsko zlato protiv pobednice duela Ana Karolina Šmedlova – Dona Vekić.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Iga Švjontek

 


Ovaj neočekivani ishod privukao je pažnju teniske javnosti širom sveta, budući da je Švjontekova dominirala na terenima Rolan Garosa sa četiri osvojene titule na šljaci Pariza. Pobeda Ćinven Ženg, koja je do sada ostvarila zapažene rezultate ali nije bila u vrhu svetske rang liste, predstavlja veliko iznenađenje i dokazuje da tenis uvek može da donese neočekivane rezultate.

Iga Švjontek će se sada okrenuti borbi za bronzanu medalju na olimpijskom turniru. Ovo će biti veliki izazov za mladu teniserku koja je navikla na osvajanje najviših stepenica na pobedničkom postolju. Ipak, njena mentalna i fizička snaga će biti stavljena na testu u duelu za osvajanje odličja na Olimpijadi.

Iako je poraz Ige Švjontek iznenadio mnoge, on je još jedan dokaz da u sportu uvek može doći do neočekivanih obrta, što čini ovaj događaj još zanimljivijim za ljubitelje tenisa širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading