POSLALI STE PLAĆENOG UBICU NA OI?! U jednoj ruci PIŠTOLJ, a druga ruka u DŽEPU?

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žandrarmer u kežual stilu.

POSLALI STE PLAĆENOG UBICU NA OI?! U jednoj ruci PIŠTOLJ, a druga ruka u DŽEPU?

Foto: Profimedia

Na nedavno održanim Olimpijskim igrama u Parizu, turski strelac Jusuf Dikec privukao je pažnju svetske javnosti svojim neobičnim i opuštenim stilom tokom finala mešovitog ekipnog takmičenja.

Fotografija koja prikazuje Dikeca kako takmiči sa jednom rukom u džepu, bez standardne opreme za streljaštvo, postala je viralna i izazvala lavinu reakcija na društvenim mrežama.

 

 

Dikec je osvojio srebrnu medalju, a njegov jedinstveni pristup streljaštvu je privukao pažnju širom sveta.

Njegov "kežual" pristup streljaštvu bio je suprotan standardnom stilu većine olimpijskih strelaca, izazvavši brojne komentare i oduševljenje javnosti. Njegov opušteni pristup, bez zaštite za uši i specijalizovanih naočara, postao je predmet interesovanja mnogih, uključujući i milijardera Ilona Maska, koji je na Twitteru pohvalio Dikecovu smirenost i jedinstvenost.

 

 

Jusuf Dikec se bavi streljaštvom od 2001. godine i bio je pripadnik turske nacionalne žandarmerije pre nego što je postao poznati olimpijac. Njegova sportska karijera obuhvata brojne medalje na nacionalnim, evropskim i svetskim prvenstvima, a ovo su mu već pete Olimpijske igre.

Dikec je studirao fizičku obuku i obrazovanje na Univerzitetu Gazi u Ankari, a kasnije je magistrirao za trenera na Univerzitetu Seldžuk u Konji. Osim toga, tečno govori engleski i turski jezik, a u slobodno vreme uživa u plesu.

 

 

Iako je Dikec svojim nekonvencionalnim stilom privukao veliku pažnju, na kraju su srpski strelci Zorana Arunović i Damir Mikec uspeli da osvoje zlatnu medalju u finalu, pobedivši turski par rezultatom 16:14.

Iako su imali sporiji početak i gubili sa 8:4, srpski strelci su uspeli da preokrenu rezultat i osvoje zlatnu medalju, dok je Dikec sa svojim partnerom osvojio srebro.

 

 

Olimpijske igre u Parizu donijele su brojne iznenađujuće i neobične momente, a Dikecov pristup streljaštvu definitivno je bio jedan od njih. Njegova smirenost i opuštenost na terenu postale su inspiracija mnogima, a brojni sportski analitičari komentarisali su kako je Dikec uspeo da unese novi duh u sport koji je poznat po svojoj preciznosti i strogim pravilima.

Pored toga, Jusufova fotografija postala je simbol inspiracije i motivacije za mnoge mlade sportiste širom sveta, pokazujući da je moguće uspeti i sa stilom koji se razlikuje od uobičajenog. Njegov primer će sigurno ostati zapamćen u istoriji Olimpijskih igara kao jedan od najzanimljivijih i najinspirativnijih trenutaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading