NARUČENA UBISTVA, TRGOVINA DROGOM I PRANJE NOVCA! Evropol pohapsio pripadnike albanske organizovane kriminalne grupe

Autor:

Svet

01.08.2024

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U operaciji "Gorgon" izvedena serija racija, zaplenjene nekretnine i milion evra u kešu.

NARUČENA UBISTVA, TRGOVINA DROGOM I PRANJE NOVCA! Evropol pohapsio pripadnike albanske organizovane kriminalne grupe

Foto: Profimedia, Shutterstock

Albanske vlasti u saradnji sa Evropolom i belgijskim, holandskim i francuskim organima za sprovođenje zakona uhapsile su 15 osumnjičenih članova zloglasne albanske organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče za različita krivična dela - od pranja novca do trgovine drogom i naručenih ubistava, saopštio je Evropol.

U saopštenju se navodi da je u okviru operacije "Gorgon" u sredu izvedena serija racija u Tirani protiv ključnih ličnosti unutar kriminalne mreže i zaplenjena značajna imovina, uključujući nekretnine i milion evra u gotovini.

Članovi grupe su osumnjičeni za brojna naručena ubistva, trgovinu raznim psihoaktivnim supstancama i pranje nezakonite dobiti putem složenih transakcija kriptovalutama širom Evrope, sa centrom u glavnom gradu Albanije Tirani. 

Među uhapšenima je istaknuti perač novca sa sedištem u Tirani, koji je pružao usluge za nekoliko drugih vrhunskih kriminalnih grupa, angažovanih na međunarodnom nivou u ubistvima, korupciji i krijumčarenju droge.

Istragom je otkriveno i da su vođa ove organizovane kriminalne grupe i njegovi saradnici naručili ubistvo nekoliko pripadnika suparničkih kriminalnih grupa, a pripisuje im se najmanje sedam ubistava u periodu od 2019. do 2020, od kojih je jedan broj izvršen van granica Albanije, ističe se u saopštenju Evropola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading