OKS DOLIO ULJE NA VATRU, PA ZAPOČEO RAT SA VSS! "Ti si kriv za KATASROFALNE rezultate!"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobio je upozorenje više puta.

OKS DOLIO ULJE NA VATRU, PA ZAPOČEO RAT SA VSS! "Ti si kriv za KATASROFALNE rezultate!"

Foto: Profimedia

Nakon katastrofalnih rezultata, veslački savez Srbije izdao je saopštenje u kojem je selektora Nikolu Stojića optužio za katastrofalne rezultate srpskih veslača na Olimpijskim igrama u Parizu.

U saopštenju se navodi da je Stojića na poziciju selektora doveo Olimpijski komitet Srbije, uprkos dugotrajnim upozorenjima o njegovom nedovoljnom iskustvu i stručnosti za vođenje reprezentativnog programa.

Veslački savez Srbije ističe da su se loši rezultati na Olimpijadi mogli predvideti, jer je više puta upozoravao na moguće negativne posledice ukoliko Stojić ostane na mestu trenera najboljih srpskih veslačkih posada.

Olimpijski komitet Srbije, međutim, nije uzimao u obzir ove apele i nastavio je da podržava Stojića, što je, prema Savezu, rezultiralo lošim nastupom na Olimpijskim igrama. Pored nedovoljne stručnosti Stojića, Savez je ukazao i na konflikte unutar reprezentacije, uključujući odbijanje pojedinih veslača da prihvate predloženog trenera sa višedecenijskim iskustvom, Đovanija Postiljionea.

Foto: Profimedia

Veslači Srbije

Olimpijski komitet je, uprkos inicijativi Veslačkog saveza, odbio angažovanje Postiljionea, što je dodatno produbilo konflikte. Takođe, saopštenje Saveza osvetljava niz nesporazuma i haosa koji su se dešavali uoči Olimpijskih igara, uključujući prestanak veslanja veslača neposredno pre cilja i probleme sa prijavama posada. Ove situacije su, kako se navodi, dovele do sukoba među donosiocima odluka u srpskom sportu.

Veslački savez Srbije je reagovao na suspenziju koju je doživeo od strane Olimpijskog komiteta Srbije, ocenjujući tu odluku kao nepravednu i donesenu bez realnog osnova.

Savez je naveo da je Svetska veslačka federacija uvela suspenziju Veslačkom savezu Srbije, što je rezultiralo prenošenjem nadležnosti nad veslačkom reprezentacijom na Olimpijski komitet Srbije, dok su ingerencije nad organizacijom veslačkog sporta dodeljene Sportskom savezu Srbije.

U zaključku, Veslački savez Srbije zahteva stručnu analizu situacije u srpskom veslanju od Ministarstva sporta Republike Srbije i povratak ingerencija kako bi se započeo novi olimpijski ciklus sa ciljem osvajanja medalja na evropskim, svetskim i olimpijskim takmičenjima. Ostaje da se vidi kako će se ova složena situacija razvijati i da li će biti moguće pronaći konstruktivna rešenja koja će omogućiti srpskim veslačima da se vrate na put uspeha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading