OSTALI SMO BEZ JOŠ JEDNE MEDALJE! Lazar Kovačević ispao na Olimpijskim igrama

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlični rezultati, ali ne za prolaz.

OSTALI SMO BEZ JOŠ JEDNE MEDALJE! Lazar Kovačević ispao na Olimpijskim igrama

Foto: Instagram/OKS

Lazar Kovačević

Srpski strelac Lazar Kovačević se danas borio za medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, u disciplini 50 metara trostav. Nakon impresivnog nastupa u kvalifikacijama, gde je zauzeo peto mesto, Lazar se zajedno sa još sedam najboljih takmičara na svetu borio za medalju.

Republika

Foto: Republika.rs

 

Lazar Kovačević je kao osmoplasirani napustio takmičenje, ali je pokazao odlične rezultate s obzrom na to da se prvi put našao na Olimpijskim igrama.

Kovačević je kao član reprezentacije Srbije osvojio dve srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 2019. godine u disciplini 10 m, Evropskom prvenstvu u streljaštvu 2021. godine kao i bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Osijeku 2021.godine.

Republika

Foto: Instagram.com/printscreen/oksrbije

 

 

U martu 2022. na Evropskom prvenstvu u Hamaru, Norveška, u mešovitom paru sa Andreom Arsović osvojio je srebrnu medalju, a na Svetskom kupu u Bakuu, maja 2022. u disciplini 10m vazdušnom puškom osvojio je zlatnu medalju. Na Mediteranskim igrama u julu 2022. održanim u Oranu, Alžir, osvojio je 5. mesto u finalu pojedinačne konkurencije, dok je u mešovitom paru sa Andreom Arsović osvojio je srebrnu medalju.

Na Evropskim igrama održanim u Krakovu i regijama Malopoljska i Šlonska u Poljskoj u periodu od 21. juna do 2. jula 2023. godine, u disciplini ekipno puška-trostav (Milenko Sebić, Milutin Stefanović i Lazar Kovačević) osvojili su bronzanu medalju.

U Finalu Svetskog kupa u gađanju vazdušnim oružjem održanom u Kataru novembra 2023. godine, kao reprezentativac Srbije osvojio je srebrnu medalju. Učesnik je Letnjih Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, uz Saru Lozo kao jedini učesnik iz Jagodine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading