DONESI ZLATO ŠTO SE ZLATI: Lazar Kovačević je osvojio brojne medalje, nema sumnje da će doneti još jednu

Autor: Republika/A.Đ.

Olimpijske igre 2024

01.08.2024

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi ljubitelji sporta i navijači Lazara Kovačevića imaće priliku da pruže podršku našem sportisti u finalu.

DONESI ZLATO ŠTO SE ZLATI: Lazar Kovačević je osvojio brojne medalje, nema sumnje da će doneti još jednu

Foto: Instagram.com/printscreen/oksrbije

Na Olimpijskim igrama u Parizu, srpski strelac Lazar Kovačević će se boriti za postolje u disciplini 50 metara trostav. Nakon impresivnog nastupa u kvalifikacijama, gde je zauzeo peto mesto, Lazar će se zajedno sa još sedam najboljih takmičara na svetu boriti za medalju.

Lazar Kovačević je srpski sportski strelac. Član je Streljačkog kluba ''Јагодина 92''. 

Osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore 2017. godine u Mariboru i završio na četvrtom mestu u disciplini 10 metara vazdušnom puškom na Mediteranskim igrama 2018. u Taragoni.

Kovačević je kao član reprezentacije Srbije osvojio dve srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 2019. godine u disciplini 10 m, Evropskom prvenstvu u streljaštvu 2021. godine kao i bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Osijeku 2021.godine.

Republika

Foto: Instagram/OKS

 

 

U martu 2022. na Evropskom prvenstvu u Hamaru, Norveška, u mešovitom paru sa Andreom Arsović osvojio je srebrnu medalju, a na Svetskom kupu u Bakuu, maja 2022. u disciplini 10m vazdušnom puškom osvojio je zlatnu medalju. Na Mediteranskim igrama u julu 2022. održanim u Oranu, Alžir, osvojio je 5. mesto u finalu pojedinačne konkurencije, dok je u mešovitom paru sa Andreom Arsović osvojio je srebrnu medalju.

Na Evropskim igrama održanim u Krakovu i regijama Malopoljska i Šlonska u Poljskoj u periodu od 21. juna do 2. jula 2023. godine, u disciplini ekipno puška-trostav (Milenko Sebić, Milutin Stefanović i Lazar Kovačević) osvojili su bronzanu medalju.

U Finalu Svetskog kupa u gađanju vazdušnim oružjem održanom u Kataru novembra 2023. godine, kao reprezentativac Srbije osvojio je srebrnu medalju. Učesnik je Letnjih Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, uz Saru Lozo kao jedini učesnik iz Jagodine.

Svi ljubitelji sporta i navijači Lazara Kovačevića imaće priliku da pruže podršku našem sportisti u finalu. Direktan prenos finala može se pratiti na RTS 1, sa početkom u 9:30. Ovo je prilika da zajedno navijamo i bodrimo našeg strelca u borbi za medalju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading