NEOČEKIVAN POTEZ KERA: Evo zašto je Embid sedeo na klupi nakon duela sa Srbijom

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ker je istakao da je odluka da Embid ne igra bila taktičke prirode.

NEOČEKIVAN POTEZ KERA: Evo zašto je Embid sedeo na klupi nakon duela sa Srbijom

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država ostvarila je ubedljivu pobedu nad selekcijom Južnog Sudana u drugom kolu Olimpijskih igara. Međutim, jedan od najvećih razloga o kojem se pričalo posle meča bio je izostanak Džoela Embida na terenu. Selektor Amerikanaca, Stiv Ker, odlučio je da ne uvodi u igru ovog talentovanog centra, a sada je otkrio razlog za tu odluku.

Ker je istakao da je odluka da Embid ne igra bila taktičke prirode.

Igrali smo protiv najbrže ekipe na turniru i želeli smo da ih kontrolišemo. Dali su nam 14 trojki u Londonu, tako da sam morao nešto da promenim u odbrani, da naši igrači budu uz njihove i da im ne dozvoljavaju lake šuteve i poene – rekao je Ker.

Republika

Foto: Printscreen/Twitter

Stiv Ker

U poslednjem kolu, košarkaška reprezentacija SAD-a igraće protiv Portorika, tima koji ima minimalne šanse za plasman u sledeću fazu takmičenja. Ovaj meč će biti prilika za Amerikance da potvrde svoju dominaciju na Olimpijskim igrama i da se dodatno uigraju pred nastavak takmičenja.

Sa druge strane, selekcija Južnog Sudana će se suočiti sa košarkaškom reprezentacijom Srbije u poslednjem kolu gripe C Olimpijskih igara, u subotu 3. avgusta. Ovo će biti izuzetno važan meč i za jednu i za drugu ekipu, a reprezentacija Južnog Sudana će pokušati da pruži što bolji otpor protiv veoma iskusnog protivnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading