JAKO UZNEMIRUJUĆE SCENE IZ PARIZA! Olimpijac se ispovraćao nakon plivanja u ZAGAĐENOJ Seni

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizatori ugrožavaju zdravlje takmičara.

JAKO UZNEMIRUJUĆE SCENE IZ PARIZA! Olimpijac se ispovraćao nakon plivanja u ZAGAĐENOJ Seni

Foto: www.profimedia.rs

Rekreativci i profesionalni sportisti širom sveta su se ujedinili u osudi Olimpijskih igara u Parizu zbog zagađenja reke Sene, koje je dovelo do ozbiljnih problema po zdravlje takmičara. Nakon pojave snimka na društvenim mrežama na kom jedan od takmičara povraća nakon plivačkog dela triatlona, javnost je uzburkana.

Unatoč činjenici da je trijatlon poznat po svojoj zahtevnosti, mnogi su osudili organizatore Olimpijskih igara zbog navodnog ugrožavanja zdravlja sportista. Gradonačelnica Pariza, Ana Hidalgo, insistirala je da se triatlon održi upravo na reci Seni, iako je decenijama zbog lošeg kvaliteta vode strogo zabranjeno plivanje u njoj. Ovakav potez naišao je na osudu javnosti i postavio pitanje prioriteta organizatora kada je u pitanju zdravlje sportista.

 

 


Francuzi već godinama pokušavaju da očiste reku Senu, a za potrebe Olimpijskih igara uložili su značajna sredstva u tu svrhu. Ipak, rezultati očigledno nisu bili zadovoljavajući, što je dovelo do ozbiljnih posledica po zdravlje takmičara.

Svetska trijatlon organizacija je nakon incidenta saopštila da je prioritet zdravlje sportista, te da testovi pokazuju nedovoljne garancije za održavanje takmičenja na reci Seni. Iako su uloženi napori da se poboljša kvalitet vode, meteorološke prilike su bile van kontrole, što je dodatno uticalo na kvalitet vode.

Nakon svega, odlučeno je da se takmičenje ipak nastavi, a pobedu je odneo Aleks Ji iz Velike Britanije. Drugo mesto zauzeo je Novozelanđanin Hejden Vajld, dok je treće mesto i bronzu osvojio Leo Beržer iz Francuske.

Ovaj incident pokrenuo je široku raspravu o odgovornosti organizatora sportskih događaja prema zdravlju i sigurnosti takmičara, te se postavlja pitanje da li su sportski rezultati vredni rizika po zdravlje sportista.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading