''OSTALI SMO BEZ REČI'': Srbija uputila protestno pismo na adresu MOK!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika nepravda!

''OSTALI SMO BEZ REČI'': Srbija uputila protestno pismo na adresu MOK!

Foto: OKS

Olimpijski komitet Srbije nedavno je uputio protest Međunarodnom olimpijskom komitetu zbog spornih odluka sudija na mečevima naših boksera. Pismo koje je potpisala Sonja Vasić, članica OK Srbije, ističe da su svi srpski bokseri nadmašili svoje protivnike, demonstrirajući superiorne bokserske veštine, strategiju i efikasnost tokom celog meča.

Međutim, uprkos očiglednoj dominaciji naših sportista, ishode mečeva su odredile sudije, koje su favorizovale takmičare sa suprotne strane ringa. Ova situacija izazvala je opravdanu sumnju u regularnost donetih odluka, te je OK Srbije odlučio da reaguje i zatraži od MOK reviziju spornih mečeva.

- Sudije su prvo glasale na jedan način. Dvoje su dali prednost našoj bokserki. U naknadnom preglasavanju, troje sudija koji su glasali za egal borbu dodelilo je pobedu Kineskinji. Verujem da su svi koji su gledali meč, baš kao i ja, osetili snažnu nepravdu koja je naneta našoj Nataliji. Ostali smo bez reči! Olimpijski komitet Srbije je odmah nakon meča uložio žalbu i nećemo odustati jer mi i jesmo ovde da se borimo za prava naših sportista i poštovanje principa fer-pleja na svim nivoima takmičenja - poručio je predsednik OKS Božidar Maljković.

Foto: OKS

Pismo OKS

Pismo dalje navodi konkretne primere spornih mečeva, ističući da je prvo bio sporan meč Natalije Šadrine, a potom i meč Vahida Abasova. Ovi primeri jasno ukazuju na potrebu za pažljivim pregledom i analizom situacije da bi se očuvala fer igra i integritet takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading