NI ONI HRVATIMA NISU OSTALI DUŽNI! Pogledajte reakciju MIKECA kada je video HRVATA na OI!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komšije su pokazale interesovanje za naš tim.

NI ONI HRVATIMA NISU OSTALI DUŽNI! Pogledajte reakciju MIKECA kada je video HRVATA na OI!

Foto: RTS/printscreen

Srpski strelci Damir Mikec i Zorana Arunović doneli su prvu olimpijsku medalju za Srbiju u disciplini vazdušni pištolj u miks parovima na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu.

Ovaj par je izborio ulazak u finale, čime su osigurali barem srebrnu medalju za svoju zemlju. Damir Mikec, koji je već osvojio jednu olimpijsku medalju, izjavio je da je spreman da da sve od sebe u finalu kako bi postigao što bolji rezultat.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Oštro oko Zorane Arunović

- Ovo je neverovatan trenutak za nas i za našu zemlju. Spreman sam da se borim do kraja i nadam se da ćemo doneti zlato kući - rekao je Mikec.

Komšijski mediji su takođe pokazali veliko interesovanje za ovaj događaj, posebno ističući činjenicu da je Damir Mikec rođen u Splitu. Hrvatski portali su naglasili njegovu povezanost sa Hajdukom, klubom za koji je izrazio naklonost.

Hrvatski časopisi su imali samo reči hvale, naslovi su bili oblepljeni Mikecom, a evo i nekih naslova:"Splićanin koji je osvojio medalju za Srbiju: Kod kuće za Zvezdu, na ulici za Hajduk", "Rođeni Splićanin hvalio se da navija za Hajduk, a sad je osigurao prvu medalju za Srbiju".

Međutim ni ovaj par nije ostao dužan Hrvatima, te su i oni borili hrvatskog reprezentativca Mirana Maričića dok je gađao.

 

 

Ovim postignućem, Mikec i Arunović su zasluženo privukli pažnju javnosti, obezbedivši istorijski trenutak za srpski sport na Olimpijskim igrama. Njihov uspeh ne samo da je doneo radost naciji, već je i pokazao izuzetnu snagu i posvećenost srpskih sportista.

Zorana Arunović je takođe izjavila da je ponosna na njihov zajednički uspeh.

- Ovo je rezultat našeg napornog rada i treninga. Ponosna sam što smo uspeli da obezbedimo medalju za Srbiju i jedva čekam finale - rekla je Arunovićeva.

Srbija sada ima velike nade za osvajanje zlatne medalje, dok se Mikec i Arunović pripremaju za finalnu borbu. Njihov uspeh na Olimpijskim igrama je još jedan dokaz da srpski sportisti mogu postići vrhunske rezultate na globalnoj sceni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading