ŠTA NAS ČEKA ŠESTOG DANA U PARIZU? Nole u četvrtfinalu, DAN D za vaterpoliste, basketaši igraju DVA PUTA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzdamo se u ekipne sportove i Đokovića

ŠTA NAS ČEKA ŠESTOG DANA U PARIZU? Nole u četvrtfinalu, DAN D za vaterpoliste, basketaši igraju DVA PUTA

Foto: Instagram.com/djokernole

Prošao je i peti dan Olimpijskih igara - ne baš dobro kada je u pitanju naša zemlja. Iako je na početku Lazar Kovačević uspeo da izbori plasman u finale u streljaštvu, a potom i Jovana Arsić u C/D finale veslanja, borilački sportovi danas su prošli užasno, ali sve u znaku sudija.

Nemanja Majdov nije krio bes i razočarenje posle eliminacije nakon samo nekoliko minuta u kategoriji džudo do 90 kilograma, dok je OKS uložio žalbu na odluku sudija da ne dodele pobedu Nataliji Šadrini koja je ispala u četvrtfinalu. Na sve to nadovezao se za kraj dana i Vahid Abasov koji je takođe posle sumnjive odluke arbitara ispao u osmini finala u kategoriji do 71 kilogram. 

Republika

Foto: BSS

Natalija Šadrina

Plivanje takođe nije bilo na nivou - Anja Crevar je zauzela 17. mesto u kvalifikacijama, dok se našim odbojkašicama ne može zameriti apsolutno ništa - borile su se kao zmajevi i umalo šokirale Amerikanke povratkom u meč sa minusom od dva seta i četiri meč lopte. Basketaši su neočekivano podbacili protiv Kine, ali će sutra imati već dve prilike da se poprave. Dan su izvukli košarkaši(ce) pobedama nad Portorikom, odnosno Kinom, kao i Novak Đoković koji nastavlja pohod na olimpijsko zlato sutra protiv Stefanosa Cicipasa.

Republika

Foto: Profimedia

Basketaši Srbije

Kada je u pitanju sutrašnji dan, očekuje nas još mnogo uzbuđenja. Naime, budimo se rano da ispratimo Lazara Kovačevića oko pola 10 ujutru i nadamo se novoj medalji iz streljaštva. Već oko 10 časova izlazi džudista Aleksandar Kukolj u konkurenciji do 100 kilograma i to je deveta borba po redu, a u slično vreme će pomenuti basketaši dobiti šansu da se "operu" za današnji neuspeh protiv Holandije. Oni će takođe i zatvoriti dan duelom protiv Francuske u 22:35 časova.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Vaterpolisti Srbije u Parizu

Mačković i Pimenov će oko 20 minuta pre 11 sati proveslati dubl skul stilom u B finalu, dok će Andrej Barna imati i poslednju priliku da nešto uradi u Parizu u 11:18 kada pliva u kvalifikacijama na 50 metara. A onda, pored Đokovića, najviše očiju biće uprto u vaterpoliste pet minuta iza podneva. Posle neprijatne utakmice sa Japanom i još neprijatnijeg poraza od Australije, "kestenje iz vatre" mora da se vadi protiv Španije. Da će biti teško - hoće, ali svim srcem bodrimo "delfine" do ogromne pobede.

Republika

Foto: Profimedia

Novak Đoković

Još nije spomenut samo - Novak Đoković. Sutra u 19 časova, reklo bi se u najidealnijem terminu do sada, lagano po podne posle posla umesto Slagalice pratimo najboljeg tenisera ikad na putu do jedinog odličja koje mu nedostaje. Na putu sutra stoji mu Grk Stefanos Cicipas, ali ako nastavi da igra kao do sada - "nema zime".

SRBI U PARIZU, 1. AVGUST

9.30: Streljaštvo, Lazar Kovačević, trostav, finale;

10.00: Džudo, Aleksandar Kukolj (do 100kg), deveta borba po redu;

10.05: Basket 3x3, Srbija – Holandija;

10.42: Veslanje, dubl skul, B finale;

11.18: Plivanje, Andrej Barna, 50 metara, kvalifikacije;

12.05: Vaterpolo, Srbija – Španija;

19.00: Tenis, Novak Đoković – Stefanos Cicipas, četvrtfinale;

22.35: Basket 3x3, Srbija – Francuska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading