OBRAĆANJE BOGDANOVIĆA I PEŠIĆA NAKON OSVOJENE BRONZE! "Hvala navijačima koji su nas podržavali, ponosan sam na sve"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Pre starta OI, rekao sam da je ovo turnir najvećeg kvaliteta"

OBRAĆANJE BOGDANOVIĆA I PEŠIĆA NAKON OSVOJENE BRONZE! "Hvala navijačima koji su nas podržavali, ponosan sam na sve"

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je savladala Nemačku u finalu sa 93:83.

Održana je konferencija za novinare nakon osvojene bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Prvi se obraća Bogdan Bogdanović.

- Hvala navijačima koji su nas podržavali, ponosan sam na sve, veliki uspeh osvojiti bronzu na OI. Naravno, tužni smo zbog meča sa SAD, ali da se ne osvrćeo. ustali smo u 7, došli u 9 da se borimo i ponosan sam na uspeh.

Svetislav Pešić:

Republika

Foto: Tanjug/ SAVA RADOVANOVIĆ

 

 

- Rekao je sve. Pre starta OI, rekao sam da je ovo turnir najvećeg kvaliteta. Srećan sam što smo učestvovali na OI, zadovoljan što smo pobedili i osvojili bronzu. Mislim da smo igrali solidno, kao protiv SAD. Plan je bio da svi ko prati košarku i razume košarku zna da je meta Šreder i Franc Vagner. Mislim da smo odradili sjajan posao na njima. Odbrana je organizovana, napad je talentovan. Stručni štab je odradio odličan posao, a u ofanzivi imamo talentovane igrače. Izgledalo je lako na kraju, ali nije bilo. Ovo je jedan od najboljih nemačkih timova ikad. Veoma je jasno da oba tima zaslužuju finale OI. Veoma jasno, veoma jasno! Nije provokacija, ali je vrlo jasno da oba tima zaslužuju da igraju večeras u 21.30. 

Bogdan:

- Ponosan sam kako smo se borili ceo turnir. Ne samo ovaj meč. Teško je reći, rezultat nije realna slika koliko smo se borili, ali ponosan sam što smo na ovakav način završili turnir. Gradili smo karakter, pobedničku kulturu, tako smo i završili. Ponosan sam na to kako smo završili turnir.

Bogdan je odgovorio na još jedno pitanje.

- Uživam u utakmici, da se borim i da igram sa vatrom. To sam radio posle duže vremena, neko misli da je to provokacija, ali to je uživanje. Lebron je legenda, samo poštovanje prema njemu i takmičenje.

Bogdan je dobio pitanje o pripremi utakmice.

Republika

Foto: Tanjug/ SAVA RADOVANOVIĆ

 

 

- Imamo iskusnog trenera, sve što smo uradili uradili smo timski. Čak i da smo izgubili imali bismo isto razmišljanje. Možda ne bismo spavali, ali bismo sledećeg dana bili spremni za sve. Nismo se žalili, sve zajedno radimo. Slavimo zajedno, plačemo zajedno. To je ključ uspeha i ponosan sam zbog toga.

Pitanje o liderima takođe je bilo upućeno Bogdanu.

- Naravno, ovaj turnir je gotov. Ponosan sam što smo osvojili bronzu. Možemo da budemo ponosni i vreme je da slavimo.

Dodatna motivacija zbog Manile.

- Naravno da smo imali. Ali i samopouzdanja zbog toga što smo znali šta nam donose Nikola i Vasa. Znali smo da ćemo igrati ponovo i nastavili smo da igramo na naš način i nismo se plašili. Imali smo sjajan turnir i srećan sam što smo pobedili. Bili smo spremni i motivisani, nadam se da ćemo biti takvi i ubuduće.

Pitanje o Pešićevoj budućnosti.

Republika

Foto: Tanjug/ SAVA RADOVANOVIĆ

 

 

- Mislim da nacionalni tim ima budućnost. Sada je vreme da slavimo, ovo je veliki uspeh, medalja sa OI. Nemam nikakav plan. Da budem iskren, nemam nikakav plan. Prvi put ne znam šta ću raditi u narednim danima. Biću sa familijom i prijateljima, posle ovakvog turnira. Zaista ne znam za ostalo. Svi me znaju, uvek sam na raspolaganju srpskoj košarci. Moramo da iskoristimo ovaj uspeh, nemamo domaću ligu, košarka je u Srbiji najbitniji sport. Moramo da mislimo da generalno napredujemo. Kako da napravimo košarku. A ne ko će da bude selektor.

Pešić je dobio pitanje što neki igrači mogu da mu budu unuci.

- Morate da znate šta su prioriteti u životu, nove generacije imaju svoje navike. Kao trener morate da investirate svoje vreme. Oni moraju da imaju osećaj da im se obraćate kao osobama. Ne kao velikim igračima ili igračima. Da osete da im trener daje respekt da je otvorenog uma. Onda možete da radite posao kao trener. Svaki dan morate da date poštovanje da ljudi znaju da ih trener poštuje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading