"ORLOVI" RECITE PTIČICA! SRBIJA poslala RAZGLEDNICU AMERIMA - možete da ih URAMITE u ZLATO! (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutak za istoriju.

"ORLOVI" RECITE PTIČICA! SRBIJA poslala RAZGLEDNICU AMERIMA - možete da ih URAMITE u ZLATO! (FOTO)

Foto: Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je značajan uspeh na Olimpijskim igrama u Parizu osvojivši treće mesto i bronzanu medalju. U meču za bronzanu medalju, naši košarkaši su bili bolji od selekcije Nemačke, trijumfujući rezultatom 93:83. Ovaj značajan podvig je proslavljen na slikovit način, kada su se košarkaši Orlova slikali na stepeništu ispred dvorane, ovekovečivši trenutak za istoriju.

Posebno je zanimljivo što je identičnu fotografiju napravio i američki drim-tim pre njihovog duela sa našom selekcijom. Ovaj gest dodatno je naglasio značaj i specifičnost takmičenja na Olimpijskim igrama, gde se susreću najbolji sportisti iz celog sveta, stvarajući posebnu atmosferu prijateljstva i fer pleja.

 

 

Pored osvajanja bronzane medalje, posebno se izdvaja meč protiv Sjedinjenih Američkih Država, gde je Srbija pružila izuzetno snažan otpor. Tokom većeg dela susreta, naša selekcija je bila bolji rival, demonstrirajući visok nivo košarkaškog umeća. Ipak, u odlučujućim trenucima, naši košarkaši su dozvolili Amerikancima da slave minimalnom razlikom od 95:91.

Ovaj meč je pokazao da je srpska košarkaška reprezentacija u samom vrhu svetskog takmičenja, sposobna da se suprotstavi čak i najvećim košarkaškim silama, te je time dodatno potvrdila svoj ugled i kvalitet.

Olimpijske igre u Parizu donele su veliku radost i ponos svim ljubiteljima košarke u Srbiji, a osvajanje bronzanog odličja predstavlja značajan momenat u sportskoj istoriji naše zemlje. Košarkaška reprezentacija Srbije se pokazala kao dostojan protivnik, ostvarujući zapažene rezultate i pružajući nezaboravne sportske trenutke. Ovaj uspeh će sigurno ostati upamćen kao jedan od najvažnijih momenata u srpskoj košarkaškoj istoriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading