OGLASIO SE I PIKSI: Košarkašima je čestitao na onome što fudbaleri nikada nisu pokazali!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

10.08.2024

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadamo se da će i fudbaleri već u septembru primeniti nešto od repertoara košarkaša.

OGLASIO SE I PIKSI: Košarkašima je čestitao na onome što fudbaleri nikada nisu pokazali!

Foto: AP Photo/Mark J. Terrill, ST/Dragan Kadić

Za razliku od srpskih fudbalera koji su razočarali svojim nastupom na nedavno okončnom Evropskom prvenstvu 2024 koje je održano u Nemačkoj, gde su takmičenje okončali u grupnoj fazi sa svega dva osvojena boda i jednim postignutim pogotkom, košarkaška reprezentacija Srbije je po ko zna koji put obradovala naciju.

Izabranici selektora Svetislava Pešića savladali su u borbi za bronzanu medalju svetskog šampiona, selekciju Nemačke rezultatom 93:83 čime je nastavljen niz sjajnih ostvarenja na velikim takmičenjima.

Uzdigli su se "orlovi" iznad svih problema i neviđene krađe u polufinalu i borbenođću požrtvovanjem, željom, htenjem,..., svim onim što nam fudbaleri ne prikazuju, zasluženo stigli do olimpisjkog odličja.

Nakon velikog uspeha košarkašima stižu čestitke sa svih strana, a sada se bronzanima sa Olimpijskih igara u Parizu obratio i selektor fudbalske reprezentaciej Srbije Dragan Stojković:

- Bravo momci! Čestitam vam na velikom uspehu, borbenosti i istrajnosti!

 

 

Olimpijske igre uvek su prilika za promociju sporta i nacionalnog ponosa, a uspesi sportista izazivaju veliko interesovanje i podršku javnosti. Ovaj događaj je još jednom pokazao koliko je sport važan za jednu zemlju i koliko može da ujedini ljude oko zajedničkog cilja.

Sportski uspesi poput osvajanja medalja na Olimpijskim igrama imaju značajan uticaj na društvo i promociju zemlje u svetu. Oni doprinose jačanju imidža zemlje i predstavljaju inspiraciju mladim generacijama da se bave sportom i ostvare svoje snove. Ovaj uspeh košarkaške reprezentacije Srbije predstavlja podsticaj za dalji razvoj sporta u zemlji i promociju sportskih vrednosti.

Sva dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading