NOVA MEDALJA STIŽE U SRBIJU: Evo gde se trenutno nalazimo na listi osvajača olimpijskih odličja - vaterpolisti mogu da nas vinu među najbolje!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

10.08.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možda je moglo i bolje i više, ali je mnogo faktora bilo na koje nismo mogli da utičemo.

NOVA MEDALJA STIŽE U SRBIJU: Evo gde se trenutno nalazimo na listi osvajača olimpijskih odličja - vaterpolisti mogu da nas vinu među najbolje!

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaška reprezentacija Srbije trijumfom nad Nemačkom rezultatom 93:83 stigla je do bronzanog odličja na Olimpisjkim igrama u Parizu.

Izabranici selektora Svetislava Pešića su se izdigli iz svih problema, zaboravili brutalnu krađu u polufinalu protiv reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država i stigli do odličja kojim se ponosi kompletna nacija.

Ovime su se naši sjajni momci pridružili Zorani Arunović, Damiru Mikecu, Novaku Đokoviću i Aleksandri Perišić, dosadašnim osvajačima olimpijskih odličja, tako da je Srbija stigla do četvrte medalje, što je značilo i skok na listi najboljih zemalja najveće sportske smotre ove godine.

Srbija u ovom momentu zauzima 29. poziciju sa dve zlatne i po jednm srebrnom i bronzanom medaljom. U ovom momentu po dva najsjajnija odličja pored nas ima i Iran, Azerbejdžan, Kuba, Hrvatska. Slovenija, Austrija, Hong Kong, Filipini, Indonezija i Alžir.

Foto: Olympics.com/printscreen

Trenutni plasman Srbije na listi najuspešnijih na OI 2024

 

Međutim, treba napomenuti da Srbija već ima obezbeđenu još jednu olimpisjku medalju. U pitanju su naši vaterpolisti koji bi u slučaju da u sutrašnjem velikom finalu stignu do zlata u duelu protiv Hrvatske, sustigli na ovoj prestižnoj listi Brazil, Ukrajinu, Švedsku, Rumuniju, Belgiju, Bugarsku i Češku Republiku.

Kada je reč o najuspešnijim nacijama, najviše zlatnih medalja osvojila je Kina (34), a slede Sjedinjene Američke Države (33), Australija (18), Japan (16), Francuska (15), Velika Britanija (14), Južna Koreja i Holandija po 13,...

Inače, ubedljivo najviše medalja na Olimpisjkim igrama 2024 u Parizu osvojili su Amerikanci koji su trenutno na broju od 113 odličja, Kina ima 84, a Francuska i Velika Britanija po 57,...

Sva dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading